Diumenge, 25 setembre 2022

Tres temes contra el calendari: Moció de censura, retallada salarial i Barçagate

El referèndum serà l'1 i 2 de novembre, comencen les negociacions salarials i s'allarga la instrucció del Barçagate

|

El temps se li tira a sobre a Josep Maria Bartomeu i la seva junta, especialment en tres temes urgents i ben calents.

MOCIÓ DE CENSURA
Després de no poder-se’n escapar de cap manera la junta actual del club ha proposat que la votació se celebri els dies 1 i 2 de novembre, diumenge i dilluns. Es preveu una àmplia descentralització del vot amb diferents seus, a més del Camp Nou amb les meses ben repartides i separades. Els 13 punts de votació repartits a Catalunya seran els següents, segons ha avançat el programa Onze d’Esport3: Barcelona (Camp Nou), Lleida, Tarragona, Girona, Tortosa, Vilanova del Camí, Manresa, Mataró, Vic, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Terrassa i Granollers. El Barça també habilitarà vuit punts de votació més a l’Estat espanyol: València, Palma, Sevilla, Santiago, Saragossa, Bilbao, Madrid i Andorra.

RETALLADA SALARIAL
El president Bartomeu va prendre la decisió d’acometre una retallada salarial posant en marxa un procés legal els terminis del qual poden ultrapassar el seu mandat. Sense posar en dubte les raons d’aquesta iniciativa per part de l’actual junta, el fet concret és que el termini que marca la llei per arribar a un acord acaba el 5 de novembre. Si no s’hi arribés, la junta podria aplicar el seu pla de manera unilateral i convidar aquells futbolistes que no hi estiguin d’acord a anar a jutjats a denunciar-ho.

Si es donés el cas, de moment no ho sembla, que Bartomeu i el seu equip dimitís en bloc per evitar el vot de censura, aleshores la responsabilitat cauria sobre la Junta Gestora. Consultats els estatuts s’hi diu que aquesta gestora queda capacitada per resoldre “actes imprescindibles per al manteniment de les activitats del club i la protecció dels seus interessos”. I vés a saber si es pot entendre que aquesta negociació hi entra en aquesta definició.

El que queda clar és que posar tothom en el mateix sac i posar els futbolistes en el mateix sac dels assalariats del club és una mica ingenu, ja que els salaris del primer equip de futbol suposen el 70% del pressupost del club i la resta dels treballadors solament un 4%. Aquest col·lectiu formarà una taula de negociació diferent dels professionals esportistes. En qualsevol cas, la pretensió de l’actual junta és fer una retallada, en principi lineal, del 30%.

BARÇAGATE
La Jutgessa encarregada del cas ha allargat els terminis i el secret de sumari un mes més, ja que no ha rebut tota la informació que va demanar a les parts. Resumint el calendari per un cantó s’accelera i per l’altre es retarda. Tot un galimaties a les oficines de Can Barça.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,304SeguidorsSeguir