Setmanari digtal i esportiu

Divendres, 02 de juny del 2023

La USAP de Perpinyà contra la resolució que relega el català als ajuntaments

L'equip de rugbi s'ha adherit a la Campanya d'Òmnium "L'esport treu la llengua"

|

- Publicitat -

Havia de ser en un partit contra el Tolosa de Llenguadoc (Toulouse, si ho traduïm) quan la USAP de Perpinyà, el club esportiu que canalitza la catalanitat a les comarques transfrontereres dins de l’actual estat francès, fes visible la seva posició en l’absurd conflicte que ha dut diversos alcaldes nord-catalans davant del jutge pel fet d’haver emprat el català en els plens municipals, encara que immediatament se’n fes la traducció al francès. A la sentència, a més de la bestiesa de dir que permetre l’ús del català als ajuntaments atempta contra l’estat francès, hi queda clar que hi ha “categories” d’idiomes i que si de cas, el que es digui en francès es pot, si es vol, traduir al català, però mai a la inversa.

L’acte esportiu, amb un mosaic fet pel públic, ha servit perquè el club de Perpinyà s’adherís a la campanya d’Òmnium Cultural i de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFECAT) “L’esport treu la llengua”, que vol potenciar l’ús del català entre jugadors, entrenadors, àrbitres, directius i tot el món esportiu i s’hi han recollit també moltes signatures dels assistents.

Publicitat

La Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà continua, com sempre ha estat, encapçalant la catalanitat a la ciutat i a tota la Catalunya del Nord en una comparativa molt semblant al que representa el Futbol Club Barcelona en el principat. La col·laboració estreta entre ambdós clubs ha fet que recentment i per a ocasions especials, l’equip de rugbi hagi baixat a Barcelona a jugar al Camp Nou, fet que esperem que es reprengui quan l’estadi blaugrana estigui remodelat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes