Dimarts, 16 agost 2022

La Volta admet ciclistes russos com a catalans

En una edició que avui i demà és a Perpinyà

|

L’actual situació bèl·lica a Ucraïna per la invasió russa està tenint afectacions en el món de l’esport i a la Volta a Catalunya que està en marxa des d’ahir s’ha donat la iniciativa dels organitzadors d’inscriure com a catalans, adscrits al Club Ciclista Catalunya-Barcelona a un grup de ciclistes russos que estan establerts a Tortosa. El Club ha tramitat la llicència federativa a un total de 22 corredors de Rússia que s’havien quedat sense patrocinador i sobre els que pesava la prohibició expressa de competir.

És més, tractant-se de joves en edat militar, el que obligadament els pertocava era anar a l’exèrcit del seu país i, potser, ser enviats a Ucraïna. Si se’ls tramitaven els papers d’esportistes d’elit, en quedaven exempts i els dirigents de la cursa catalana ho van tenir clar des del primer moment de la guerra: han tramitat el NIE a qui encara no el tenia i els han inclòs en el club català. Cinc ja eren residents i ha estat més fàcil i per als altres hi han sigut a temps per entrar a la ronda catalana.

A Tortosa, de fa ja gairebé trenta anys, hi ha un centre de formació de ciclistes que va engegar Alexander Kuznetsov, una llegenda del ciclisme rus i pare de la tenista Svetlana Kutnetsova, i hi viuen ciclistes del seu país en formació i ara, catalans d’adopció.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,310SeguidorsSeguir