Dimecres, 17 agost 2022

L’Aràbia Saudita ha permès entrar no vacunats al país per la Supercopa d’Espanya

La RFEF va negociar aquest tema amb les autoritats saudites per saltar-se les seves pròpies normes

|

El desgavell, si més no ètic, de la Supercopa d’Espanya traslladada a l’Aràbia Saudita, ja era una evidència en termes esportius, econòmics i morals, especialment amb el que suposa d’emblanquir el règim d’aquell país que, com és ben sabut, és lluny de qualsevol estàndard de llibertat política i social, sense eleccions i contravenint molts drets fonamentals, especialment els de les dones. Doncs a tot això, per si no n’hi hagués prou, ara cal afegir-hi el tema Covid.

Per un cantó, els comentaristes que han ofert els partits clarament van fer notar que la normativa del 50% de públic no s’acomplia ni de bon tros i que les grades, especialment en el Barça-Reial Madrid, estaven plenes de gom a gom amb el públic que, majoritàriament, ni portava mascareta ni mantenia cap mena de distància.

I això tampoc no és tot. El seleccionador brasiler, Tite, en ser preguntat per què no ha convocat el defensa de l’Atlètic de Madrid, Renan Lodi, ha respost que no l’havia seleccionat perquè no està vacunat amb la pauta completa. I això ho ha dit en el mateix moment que el jugador era a l’Aràbia Saudita jugant la segona semifinal de la Supercopa contra l’Athletic Club de Bilbao, per cert amb resultat d’1-2 per als bascos.

A partir d’aquí, la pregunta és clara: qui més d’entre els components de les quatre expedicions dels quatre equips participants, a més de tot el seguici i convidats de la Federació Espanyola han entrat al país “d’aquella manera”? Mentre es va escatint, el que sí que ha transcendit és que aquesta qüestió es va negociar entre la RFEF i les autoritats Saudites. Tot el que calgui per salvar el negoci i netejar-li la cara a un dels països més endarrerits en drets de la seva població i, a la vegada, dels més rics, que ha decidit “comprar” la seva acceptació i ha trobat el regne d’Espanya un filó de venedors sense escrúpols.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir