Diumenge, 29 Març 2020

L’Équipe assenyala el Barça per les lesions de Dembélé

Diu que els entrenaments del Barça no encaixen amb les necessitats del francès

|

Sempre que es parlava del rotatiu francès L’Équipe, s’acostumava a dir “el prestigiós rotatiu…” Potser ho haurem d’anar canviant per “el prestidigitador rotatiu” pels seus màgics i imaginatius articles. En la seva darrera edició ens delecta amb una peça de títol: “Els motius reals de les repetides lesions d’Ousmane Dembélé al Barça” en el que assegura que “El Barça en té la seva part de responsabilitat” i tem que “s’hagi espatllat la seva prometedora carrera per les lesions des de la seva arribada al Barça, fa dos anys i mig.”

L’article intenta aprofundir en el perquè de les seves contínues lesions quan abans d’arribar a Catalunya “no s’havia lesionat mai”. Per què es trenca a Barcelona?, es pregunta la publicació, i en dóna la següent resposta: “El perfil fisiològic de Dembélé, combinat amb la manera d’entrenar al Barcelona, ​​és un dels factors claus. Explosiu i ràpid, als partits exigeix ​​a la seva musculatura que actuï com un sprinter, mentre que els entrenaments, al Barcelona, no el preparen per a aquests esforços ni tampoc en la prevenció de les eventuals lesions”. Segons les dades que aporta el GPS que duu el jugador després de la seva primera lesió, el 90% de les carreres que fa són a l’esprint mentre que en un entrenament representen solament el 20%. No hi ha concordança entre l’exigència en els partits i els entrenaments.

Publicitat    

Un segon motiu que s’esgrimeix és “la cultura del Barça” que no encaixa amb els paràmetres atlètics del francès. Segons L’Équipe, el Barcelona entrena al ritme de Piqué, Busquets o Messi, els “capos” històrics de vestidor. I per donar-ne una prova diu que Frenkie De Jong ha agafat un entrenador personal algunes setmanes després de la seva arribada quan es va adonar que la càrrega de treball en els entrenaments no corresponia a la seva experiència a l’Ajax”.

Per reblar el clau de què el Barça n’és conscient de que alguna cosa no està fent bé amb Dembélé, el diari francès revela que un responsable del club va trucar al seu homòleg del Borussia de Dortmund per intentar comprendre perquè el jugador no es lesionava mai a Alemanya.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,824M'agradaAgradda
2,330SeguidorsSeguir

Opinió