Dijous, 7 juliol 2022

L’Eurocopa ajornada al 2021

Es prioritza acabar les competicions nacionals

|

Vista la impossibilitat d’encabir totes les competicions en un calendari dràsticament reduït, la decisió ha estat la d’ajornar l’Eurocopa dotze mesos i prioritzar la finalització de les competicions nacionals. Paral·lelament s’ha creat un grup de treball per examinar les possibilitats de poder seguir amb la Lliga de Campions i de la UEFA Europa League d’aquesta temporada.

La raó donada, però, per a anul·lar l’Eurocopa ha estat la de preservar “la salut de tots els implicats en el joc a més d’evitar pressionar innecessàriament els serveis públics nacionals implicats en els escenaris dels partits.

Els partits de play-off i amistosos internacionals de la UEFA EURO 2020, previstos per a finals de març, es jugaran a la finestra internacional de principis de juny, prèvia revisió de la situació.

Les paraules del president de la UEFA, Aleksander Čeferin han estat: “La salut dels aficionats, del personal i dels jugadors ha de ser la nostra primera prioritat i, en aquest sentit, la UEFA va presentar diverses opcions perquè les competicions puguin acabar aquesta temporada amb seguretat i estic orgullós de la resposta dels meus companys a tot el futbol europeu. Hi havia un veritable esperit de cooperació, tothom reconeixent que havien de sacrificar alguna cosa per aconseguir el millor resultat.”

“El futbol és una força increïble i potent en la societat. El pensament de celebrar un festival paneuropeu de futbol en estadis buits i amb la gent confinada a casa seva no és acceptable. “Vull agrair des del fons del cor les 55 associacions nacionals, els seus presidents i secretaris generals, i els meus companys del Comitè Executiu pel seu suport i decisions sàvies. Els principis bàsics han estat consensuats i és un gran pas endavant. Tots hem demostrat que som líders responsables.”

També ha mostrat agraïment a la CONMEBOL per acceptar també ajornar la Copa Amèrica 2020 i a la FIFA i al seu president, Gianni Infantino, que ha indicat que farà tot el que calgui perquè aquest nou calendari funcioni. Davant d’aquesta crisi, el futbol ha mostrat el seu millor costat amb obertura, solidaritat i tolerància.”

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió