Dilluns, 4 juliol 2022

Roman Abramóvitx es ven el Chelsea

Diu que tots els beneficis de la venda aniran destinats a les víctimes de la guerra a Ucraïna i a la recuperació del país

|

Molt s’està parlant dels oligarques russos, dels multimilionaris que van aprofitar la immensa terra erma que Rússia era, en arribar-hi de cop i volta el capitalisme. Un dels més coneguts és el magnat del petroli, Roman Abramóvitx, per haver comprat un dels clubs de futbol més tradicionals de la ciutat de Londres, el Chelsea. Sempre s’ha considerat Abramóvitx com un home proper al president rus, Vladimir Putin, no debades l’ara home de negocis va ser governador de la regió siberiana de Txukotka. La seva irrupció en el món de l’esport, amb l’adquisició del club londinenc va anar acompanyada per la intenció de convertir-lo en campió de la màxima competició de clubs. I la promesa l’ha fet realitat, ja que ara mateix el Chelsea n’és el vigent campió, un títol aconseguit amb els seus diners, diners russos.

El club londinenc ha emès un comunicat on s’hi expliquen els motius de l’operació de venda i que els diners que se n’obtinguin aniran per les víctimes de la guerra a Ucraïna i a ajudar a refer el país, el que representa un posicionament ben diferent d’un dels més coneguts entre els oligarques russos que han ostentat la seva fortuna fora de mida en el món de l’esport. El comunicat del club londinenc, escrit en primera persona, diu:

“M’agradaria abordar l’especulació als mitjans en els últims dies en relació amb la meva propietat del Chelsea. Com he dit abans, sempre he pres decisions pensant en el major interès del club. En la situació actual, per tant, he pres la decisió de vendre el club, ja que crec que és el millor per a l’entitat, els aficionats, els empleats i els patrocinadors i socis del club.

La venda del club no serà una mica precipitat sinó que seguirà el procés adequat. No demanaré que es pagui cap préstec tampoc. Això mai no ha estat per negocis ni per diners per a mi, sinó per pura passió pel joc i el Chelsea. A més, he donat instruccions al meu equip perquè estableixi una fundació benèfica a què es donaran tots els guanys nets de la venda. La fundació serà en benefici de totes les víctimes de la guerra a Ucraïna. Això inclou proporcionar fons crítics per a les necessitats urgents i immediates de les víctimes, així com donar suport al treball de recuperació a llarg termini.

Tingueu en compte que aquesta ha estat una decisió increïblement difícil de prendre i em dol separar-me del club d’aquesta manera. Tot i això, crec que és el millor per al Chelsea. Espero poder visitar Stamford Bridge per última vegada per acomiadar-me de tots vosaltres en persona. Ha estat el privilegi de la meva vida ser part del Chelsea i estic orgullós de tots els nostres èxits. El Chelsea Football Club i els seus seguidors sempre estaran al meu cor”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,316SeguidorsSeguir

Opinió