Diumenge, 29 maig 2022

Rubiales reelegit president de la RFEF a la búlgara

Presentat com a candidat únic ha rebut 95 vots a favor i deu en blanc

|

L’Assemblea de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha reelegit Luís Rubiales com a president per al període 2020-2024 amb un total de 95 vots a favor i deu en blanc. Rubiales es presentava com a candidat únic després que els intents de procurar-li un rival fracassessin. El rival més creïble i amb més nom dels que van sonar va ser Iker Casillas, que finalment va declinar l’operació en veure’s incapaç d’aconseguir els consensos necessaris a les federacions territorials amb totes les dificultats afegides per la pandèmia. Abans havien sonat altres noms, a la ratlla de la paròdia, com el de Mariano Rajoy.

L’Assemblea que ha proclamat Rubiales va ser renovada el 24 d’agost i el president va col·locar-hi els seus peons. L’ara renovat dirigent va arribar al càrrec el 17 de maig de 2018 quan va impulsar una moció de censura contra la directiva que encapçalava Juan Luis Larrea, a qui va derrotar per 80 vots a 56.

L’Assemblea d’aquest dilluns es va celebrar presencialment a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, amb estrictes mesures de seguretat, i es va iniciar amb una intervenció de la presidenta del Consell Superior d’Esports (CSD), Irene Lozano. «L’esport és un factor essencial de la reputació del nostre país, tenim reptes increïbles a escala nacional i internacional. Us desitjo que seguim units com ho hem estat al llarg de la pandèmia en els moments més difícils», va dir.

La pretensió de la màxima responsable de l’esport, però, ja fa aigües des del minut zero, ja que el president de laLiga, la patronal del futbol, Javier Tebas, ja s’ha manifestat sobre la continuïtat de Rubiales, amb qui manté una indissimulada rivalitat: “Tothom sap el que en penso i no cal ara que em repeteixi”, ha dit.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió