Dissabte, 18 Gener 2020

Rugbi: Barça 32 – Santboiana 32. Un empat ideal per reflexionar

Avui feia 95 anys del primer partit entre aquests dos equips

|

És força poc habitual que s’empati en rugbi i avui, malgrat hagi començat fent punts l’equip de Sant Boi (7-0 assaig i transformació), tirant de tòpic, podem dir que hi ha hagut una part per a cada equip: la primera ha estat per al Barça (22-13, al descans) i la segona per a la Santboiana, avui vestint de groc amb les quatre barres, i no ha estat sinó al temps afegit quan els del Baix Llobregat ha aconseguit un darrer assaig, amb transformació, que segellava l’empat a 32 punts. Realment ha estat un partidàs, ben jugat i emocionant.

El rugbi és especial, fort però noble, dur però respectuós, i, en acabar el matx, l’equip local fa el passadís al visitant que immediatament fa a l’inrevés i li retorna la gentilesa… i, com és sabut, després d’aquestes dues parts, avui una per a cada equip, ve el famós “tercer temps” que és anar a fer un beure tots plegats.

Publicitat    

Extraordinari país el nostre. Hi ha derbis en moltes especialitats, amb les seccions de l’indiscutiblement primer gran club, el Barça, amb clubs repartits per tot el territori: Joventut-Barça de bàsquet, Granollers-Barça d’handbol, Reus-Barça d’hoquei patins, Puigcerdà-Barça d’hoquei gel, Espanyol-Barça de futbol… i Santboiana-Barça, de rugbi.

Al rugbi, d’una banda hi ha els davanters i de l’altra, els tres quarts. Hi ha la dita que un equip de rugbi necessita homes capaços de carregar un piano i altres homes capaços de tocar-lo. Els davanters són grans i forts perquè s’encarreguen del primordial: fer-se seva la pilota. Formen la melé, disputen la touche i batallen per a cada possessió per a què els tres quarts, potents i veloços, disposin d’opcions per finalitzar les jugades.

Dins de cada un d’aquests dos grans grups, conviuen un seguit de subgrups. A la davantera hi tenim primeres, segones o terceres línies segons la seva posició en la melé. Semblantment, dins dels tres quarts hi ha mitjos, centres, ales o defenses. Cadascú ocupa el seu lloc específic, amb les seves tasques, les seves obligacions, les seves responsabilitats, les seves característiques… que fan únic aquest joc.

Avui és un dia per reflexionar i les qualitats del rugbi (unitat, respecte, constància, joc d’equip, perseverança, especificitat en cada rol a la vegada que complementarietat…) juntament amb aquest meravellós empat, ho ha propiciat. Visca el rugbi i els seus valor.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,816M'agradaAgradda
2,317SeguidorsSeguir