Setmanari digtal i esportiu

Dijous, 13 de juny del 2024

Signat el conveni col·lectiu del futbol femení

Assegura un contracte laboral d'acord amb la legislació i una renda mínima de 16.000 euros a l'any

|

- Publicitat -

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte -oficialitzant-lo- el primer conveni col·lectiu del futbol femení per a les jugadores de la Primera divisió Iberdrola, després que els últims dies la Direcció General de Treball del Govern central esmenés els problemes plantejats per la UGT.

El primer conveni col·lectiu per al futbol femení protegeix la futbolista professional, en els seus punts més destacats, en drets per maternitat i incapacitat laboral, recull un programa de recol·locació després de la seva etapa de jugadora i assegura un contracte laboral d’acord amb la legislació i amb una renda mínima de 16.000 euros a l’any.

Publicitat

La publicació s’ha retardat per l’estat d’alarma arran del coronavirus i per l’escrit del sindicat, que va impugnar la clàusula imposada per l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) per establir un protocol per a l’elecció de la representació social per a la negociació o modificació del conveni.

Un altre punt polèmic és l’article 20, el de la llista de compensació per drets de formació, amb què els clubs van imposar recàrrecs de fins el 500.000 euros a les jugadores Sub-23: el sindicat Futbolistes ON el va denunciar i va demanar la nul·litat, una mesura a què posteriorment es va adherir el Real Madrid.

No obstant això, l’Audiència Nacional va avalar la llista de compensació, en entendre que va ser presentada a temps davant la Comissió Paritària i que l’acció impedeix entrar a ponderar les circumstàncies singulars de cada futbolista.

El 19 de febrer, després de mesos de negociacions, l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF), al costat de representants d’AFE i Futbolistes ON, van presentar el conveni durant un acte celebrat al Congrés dels Diputats a Madrid. Enrere quedava la vaga que va paralitzar durant el mes de novembre la Primera Iberdrola.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes