Dilluns, 24 gener 2022

Tot el que ha de decidir la UEFA aquest dimarts

Eurocopa i competicions europees i estatals: acabar, aplaçar o suspendre

|

La reunió programada per la UEFA per a aquest dimarts, amb participació de les seves 55 federacions, té un ordre del dia complicat. Són tres resolucions fonamentals bastant més encaminades a com encarar la temporada vinent i no pas tant per veure com acabar les d’aquesta campanya.
EUROCOPA: Sembla força clar que no es podrà fer en aquest 2020 i la decisió és ajornar-la per a l’any 2021
Respecte a les competicions, siguin les europees com les estatals, la discussió és com donar-les per acabades. I hi ha dues maneres d’enfocar-ho: validar, amb els criteris que es decideixin, campions i places d’ascens, descens i de qualificació europees o, directament, donar la temporada 19-20 com inexistent i començar la 20-21 com si fos la continuació de la 18-19. Els rànquings quedarien com al juny del 19 i els palmaresos queden vacants.

Sobre les europees, la UEFA en té la darrera paraula mentre que, per a les estatals, es tracta de garantir “justícia i mèrits iguals” en l’accés a la següent edició de la Champions i de l’Europa League.

Tot està relacionat perquè, si se suspèn l’Eurocopa, queden força dates lliures. Caldria veure si, en el moment de poder reprendre les competicions, serien prou dates per acabar-ho tot o si només hi hauria marge per acabar, o bé les competicions europees (Champions i Euroleague), o bé les lligues estatals.

I si no hi hagués temps per acabar les lligues estatals, l’organització que presideix Ceferin seria partidària d’atorgar el títol de campió de les lligues i les places europees tal com estiguin les lligues en el moment en què no hi hagués més dates. Com més avall de la competició això fos, més “justa” seria la resolució. La UEFA deixaria la decisió dels ascensos i descensos a cada federació.

Per a aquesta qüestió, en el cas de la lliga espanyola, s’apunta la possibilitat que pugin els equips de segona A a primera però sense descensos, el que portaria, excepcionalment, a una lliga 20-21 amb 22 equips.

La normativa a l’Estat espanyol diu que “la classificació final de la competició haurà de ser decidida per mutu acord entre La Lliga i la Federació”. En cas de desacord, però, “serà el president de la Federació, o òrgan en el qual delegui, el qual prendrà la decisió final”. El mateix article és idèntic en gairebé totes les federacions d’Europa, i moltes d’elles prefereixen que sigui la UEFA la que marqui la fórmula per evitar conflictes amb els seus propis equips.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,328SeguidorsSeguir

Opinió