Divendres, 19 agost 2022

Umtiti: gat per llebre

"Umtiti marxa perquè les seves impossibilitats físiques cròniques impedeixen que sigui el central desitjable que era quan va fitxar i quan va renovar el seu contracte al juny del 2018"

|

Anem al gra. Umtiti no marxarà perquè el Barça pugui fer caixa. Umtiti marxa perquè les seves impossibilitats físiques cròniques impedeixen que sigui el central desitjable que era quan va fitxar i quan va renovar el seu contracte al juny del 2018. Ara, el que interessa és treure-se’l de sobre tenint en compte el sou milionari que cobra després de que ell i el seu representant estiguessin plorant sense parar. Oficialment, tan sols coneixem la clàusula de rescissió actual, va passar de 60 a 500 milions d’euros. I sabem que és un dels millors pagats a la plantilla i que la seva obsessió per la pela arriba a uns límits inimaginables.

Potser per això, Umtiti tenia tanta pressa a principis d’aquesta tardor en renovar, novament, el seu contracte? No resulta difícil pensar que el seu problema muscular ja el coneixia de feia temps i que mai ha escoltat els serveis mèdics del Barça, els quals l’han intentat aconsellar sense èxit perquè Umtiti s’ha passat pel folre els criteris d’un equip mèdic de nivell. Així doncs, sumem també una falta d’actitud adequada.

Sigui com sigui, queda clar que el Barça no farà negoci amb Umtiti. L’objectiu del club és estalviar-se diners amb un jugador que ja no és una primera espasa. Aquesta és la primera idea que ha de quedar clara. Marxarà sense que els socis sàpiguen oficialment què té, però a vegades no cal una explicació concreta per deduir amb els fets una evidència.

Amb Umtiti lluny del Barça, anem a pel segon factor: Matthijs De Ligt. El raonament que la directiva blaugrana dóna per fer efectiu el seu fitxatge és perquè el veuen com el futurible recanvi a Gerard Piqué quan es retiri. En cap cas per substituir Umtiti; si fos així mirarien un jugador amb unes característiques similars al francès, pensant en l’ara i en un fitxatge més assequible. La idea és mirar al futur immediat: de moment, el de la Bonanova expira el seu contracte al 2022, acaba de complir 32 anys i malgrat ratllar l’excel·lència darrerament a cada partit, l’edat com a element objectiu pesa sobre la planificació de la defensa. I pel què pugui ser, aquí és on entra De Ligt: un jove central holandès de tan sols 19 anys que està meravellant a l’Ajax. La clàusula és de 70 milions i tenint en compte que el Barça no triomfa, precisament, per la seva gestió en termes de caixa, i l’interès que hi tenen, acabarà claudicant. Tan sols ha de quedar clar que la caixa que puguin fer d’Umtiti no serà causa-efecte per pagar De Ligt.

I amb aquestes caramboles i moviments definits sorgeixen dues preguntes, reiteratives, però que cada cop pesen més: no ens podríem estalviar fitxar un nano de 19 anys per 70 milions si es gestionés millor la Masia? Tenint en compte que per posar una pedra a l’Espai Barça ja hi ha problemes econòmics, sabem exactament com està el compte corrent d’un club que es gasta aquestes xifres amb alguns jugadors?

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,308SeguidorsSeguir