Divendres, 19 agost 2022

Un jutge afí a VOX vol processar Ceferin per anar contra la Superlliga

L'abril, Manuel Ruiz de Lara ja va dictar una "prohibició" a la FIFA i a la UEFA de prendre represàlies contra els clubs impulsors del projecte

|

El jutge titular del jutjat 17 de Madrid, Manuel Ruiz de Lara, s’ha pres de manera molt intensa la qüestió de la Superlliga i ha donat cinc dies de termini al president de la UEFA, Aleksander Ceferin, perquè anul·li les sancions que va imposar al Barça, el Reial Madrid i la Juventus de Torí per haver creat la Superlliga, segons ha avançat aquest dilluns el diari As. Segons el jutjat madrileny, la decisió de la UEFA atempta contra el mercat de lliure competència i, si l’ens federatiu europeu desatén aquesta ordre, Ceferin podria ser processat per un delicte de desobediència.

El jutge, actiu a les xarxes socials on titlla el gobierno de “trepas” i es mostra afí a VOX, ja va reaccionar l’abril, a petició de Florentino Pérez amb una resolució en la qual “prohibia” les sancions que la UEFA havia anunciat contra els clubs promotors de la Superlliga. Ara va més enllà i afirma que la UEFA està “al marge de l’estat de dret, en oberta promoció de pràctiques que comprometen el principi de lliure competència en el mercat rellevant d’organització de competicions de futbol professional a la Unió Europea”. Aquesta qüestió, la de si existeix un monopoli esportiu que atempta contra la lliure competència és la que hi ha pendent de resoldre Tribunal de la Unió Europea, a Luxemburg.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,308SeguidorsSeguir