Dilluns, 4 juliol 2022

[VÍDEO] Armand Duplantis, rècord mundial de salt amb perxa als 20 anys

Competeix per Suècia tot i haver narcut a Laffayette, Louisiana, USA

|

De tant en tant surt un esportista excepcional en qui es donen totes les qualitats que calen per excel·lir i sembla que el que faci sigui senzill, quan està a la ratlla del que és impossible.

Hi ha especialitats esportives tan pautades i amb un historial tan llarg que sovint ens preguntem si s’ha arribat al límit i, sobretot en l’atletisme, pensem que ha d’haver-hi un límit en córrer els cent mestres, en saltar de longitud… o en saltar amb la perxa.

I després de 30 anys de domini d’un esportista excepcional, Sergei Bubka, que semblava inabastable, el 2014, el francès Renaud Lavillenie va batre el rècord mundial amb 2,16 m., i imaginàvem que els guanys serien minsos, centímetre a centímetre, que un altre Bubka seria inimaginable.

Doncs ha aparegut un suec però criat a Louisiana, Armand Duplantis, de pare perxista i mare heptatleta, que en dos caps de setmana consecutius ha trencat el rècord: 6,17 a Rumania i 6,18, a Glasgow, i aquest era el ritme que va agafar Bubka, que al llarg de la seva carrera, centímeetre a centímetre, va batre el rècord 35 vegades.

Aquí tenim el salt de 6,18, d’Armand Duplantis:

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,316SeguidorsSeguir

Opinió