Dilluns, 23 maig 2022

[VÍDEO] El Govern reforça la reactivació esportiva a Catalunya amb una nova injecció de 11,6 milions

Les federacions rebran 7,8 milions i els consells esportius, 3,8 milions, en el marc de la convocatòria de subvencions pluriennals per donar suport a les activitats que fan

|

Amb aquesta aportació, al llarg del 2021 la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física haurà destinat un total de 13,9 milions a les federacions, i 6,15 als consells esportius, xifres un 46% i un 23% superiors a les del 2020.

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) continua reforçant la reactivació del teixit esportiu català i fent-hi arribar més recursos en un context marcat encara pels efectes de la pandèmia de la Covid-19. Així, el Govern injectarà una nova partida d’11,6 milions d’euros per donar suport a l’activitat duta a terme per les federacions i els consells esportius un cop aixecades les restriccions de la pandèmia.

Amb aquest objectiu i per fer costat al sector en la reactivació de l’activitat, el Govern destinarà, en primer lloc, 7,8 milions d’euros a les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs i associacions per al desenvolupament fet durant la temporada 2020-21 dels següents programes de promoció, competició i alt rendiment:

Si s’afegeix aquesta nova injecció econòmica a l’anterior, de 6,1 milions i que va beneficiar un total de 67 federacions, feta pal·liar els efectes de l’ajornament o la suspensió de les competicions, les federacions del país hauran rebut aquest 2021 un total de 13,9 milions d’euros, una xifra un 46 per cert superior a la de l’any 2020.

Pel que fa als consells esportius, aquests ens rebran 3,8 milions d’euros per contribuir al desenvolupament dels programes d’esport escolar següents: Suport a la gestió dels consells esportius, Suport al desenvolupament del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), Suport al desenvolupament dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i Suport al desenvolupament del programa Esport Blanc Escolar (EBE). Semblantment, a aquests 3,8 milions de la subvenció ordinària, cal afegir-hi els 2,35 milions d’euros que es van repartir en ajuts extraordinaris Covid, de manera que els consells esportius hauran rebut de l’executiu català 6,15 milions, un 23 per cent més que l’any 2020.

Aquestes actuacions s’emmarquen en el ferm compromís del Govern de fer costat al sector davant les afectacions econòmiques i socials derivades de la crisi sanitària, econòmica i social de la Covid-19, i d’ajudar al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat. Com diu la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula: “L’esport és part de la solució per sortir més forts de la pandèmia. Té un component saludable, de cohesió social i de benestar molt necessaris per reactivar el país i afrontar el futur. Volem fer de l’esport un pilar del país, i en el context que vivim, aquesta aposta és més forta que mai”.

Altres ajuts econòmics durant el 2021
La SGEAF, mitjançant el Consell Català de l’Esport (CCE), ha estat donant suport econòmic a les entitats esportives durant aquest any a través d’altres convocatòries i partides. Així, cal recordar que està fent efectius els 13.986.000 euros a les entitats gestores d’instal·lacions esportives afectades durant aquest 2021 per la pandèmia de la Covid-19. Fins al moment, s’han transferit més de 12,3 milions. Per aquest mateix concepte, a principis del 2021 es va col·laborar amb 19,8 milions d’euros amb els gestors d’instal·lacions esportives a Catalunya per compensar la suspensió de l’obertura al públic motivada per les mesures restrictives de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19.

D’altra banda, aquest estiu el CCE també va abonar la bestreta de la subvenció nominativa per un import de 635.000 euros a l’entitat Volta Ciclista Associació Esportiva per a l’organització de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. A més, el Govern destinarà 750.000 euros per garantir la participació de clubs catalans en competicions d’esport femení de la màxima categoria estatal, per una banda, i la participació de clubs catalans en competicions internacionals oficials (programa Catalunya al Món), de l’altra. La voluntat de la SGEAF és obrir en els mesos vinents més vies de suport econòmic al teixit esportiu i repensar el sistema de finançament al sector.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió