Diumenge, 29 maig 2022

[Vídeo] Pedro Martínez no té cap problema amb el català a Sardenya

El Baxi Manresa fa d'ambaixador i aprofita l'estada a l'illa per visitar l'Alguer

|

L’important victòria del Baxi Manresa sobre el Dinamo Sassari, a Sardenya, per un sol punt (73-74) i que el situa l’equip bagenc com a líder provisional del grup A, ha deixat també altres moments a destacar.

Aprofitant l’estada a l’illa, el Baxi manresa va arribar-se a l’Alguer on, fa uns deu anys, es va obrir una oficina de representació de la Generalitat de Catalunya. Abans del partit, una delegació conjunta dels dos clubs, amb el director de màrqueting del Dinamo, Luigi Peruzzu i el vicepresident manresà Jordi Singla amb el director esportiu Roman Montanez al davant, va ser rebuts pel gerent de l’oficina de l’Alguer, Gustau Navarro.

Després es van arribar a l’ajuntament de la capital catalana a Sardenya on la tinent d’alcalde Giovanna Caria van donar la benvinguda al club català. Durant les dues reunions es va debatre la importància de l’esport en llengua catalana com a oportunitat per consolidar els vincles extra esportius, especialment entre equips de dues realitats especialment properes i relacionades com Sardenya i Catalunya. La visita va acabar amb un recorregut pels llocs més bonics de la ciutat.

I si això era abans del partit, en acabar es va viure un acte de total normalitat lingüística, dissortadament inhabitual quan s’està en terres castellanoparlants: els periodistes catalans desplaçats van formular les seves preguntes en català i no solament ningú no hi va tenir res a dir sinó que que la traductora present a la roda de premsa traduïa directament del català sense cap mena de problema. Pedro Martínez, l’entrenador manresà va acabar aplaudint-la.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió