Dimarts, 24 maig 2022

Bartomeu s’aferra a la poltrona i fins i tot recorre a la Guàrdia Civil

El Barça vol aturar el rellotge de la moció amb una denúncia i també ajorna l'assemblea de compromissaris

|

El desgavell a l’entitat blaugrana augmenta a cada hora que passa. Expliquem-ho, doncs, cronològicament. Un cop validades les signatures necessàries per continuar amb el procés de la moció de censura, es posava en marxa el rellotge per arribar al dia de la votació efectiva del referèndum Bartomeu SÍ o NO, i la primera brama que sonava era la possibilitat que la Junta dimitís.

Així, el portaveu del conglomerat de grups d’opinió barcelonistes impulsors de la reeixida moció, Jordi Farré, deia: “Estem contents per haver assolit les signatures necessàries, però de fet no hi ha massa res a celebrar. Esperem que Bartomeu dimiteixi i no passi a la història com el primer president expulsat del càrrec per una moció de censura.” La resposta ha vingut del directiu Jordi Cardoner que ha fet servir l’argument de la “majoria silenciosa” quan han afirmat que “18.000 socis han expressat la seva disconformitat amb la junta, però 80.000 no ho han fet”.

La segona notícia era que, vist que les dates marcaven que la votació cauria entre el 23 d’octubre i el 3 de novembre, la Junta ha anunciat que quedava ajornada “sine die” l’assemblea de compromissaris, inicialment prevista per al 25 d’octubre. Recordem que l’assemblea és el moment de tancar els comptes de la temporada anterior, ara mateix amb 97 milions d’euros de pèrdues, i també de presentar els següents. No cal dir, que la junta ha argumentat, i també és veritat, que una trobada en un lloc tancat de 500 persones ara mateix no és recomanable.

DENUNCIA A LA GUÀRDIA CIVIL
Però això no és tot i la bomba ha esclatat aquest dimecres quan ha transcendit, ho ha informat La Ser i La Vanguàrdia, que aquest mateix matí el FC Barcelona, en un desesperat intent de frenar la moció, ha posat una denúncia a la Guàrdia Civil perquè afirma haver trobat “evidències de possibles il·lícits penals”, que no poden ser altra cosa que signatures presumptament falsificades.

En el document de la denúncia, el Barça alertaria que tenen sospites de “300 paperetes, l’autenticitat de les quals es posa en dubte”, i, a partir d’això, l’escrit argumenta que “n’hi pot haver més”, el que seria un delicte de falsedat en document i usurpació d’estat civil. Segueix la denúncia esmentant que es tracta d'”una campanya perfectament planificada i orquestrada a fi de perjudicar la junta i el seu president per mitjans il·lícits, allunyats a les vies de participació democràtica reconegudes en els estatuts”.

Les sospites dels serveis jurídics del club estarien basades en una altra denúncia, de maig de 2018, que va suspendre 2.823 socis per vendre els seus abonaments per al Barça-Madrid de la temporada 2017/2018 i han vist que part d’aquells socis aleshores denunciats són firmants de l’actual moció de censura. El tema va acostant-se cada cop més a una novel·la d’Agatha Christie ja el FC Barcelona ha contractat els serveis d’un grafòleg per arribar a la conclusió que, tot i estar signades per diferents socis, hi ha blocs de paperets que presenten “una cal·ligrafia similar”, o sigui que les ha omplert una mateixa mà. La pretensió del Barça és que s’implementin mesures cautelars que aturin el rellotge de la moció de censura. Més que mai hi va bé aquí el símil futbolístic de “xutar la pilota endavant”, una reacció que els promotors de la moció de censura han titllat de “surrealista”

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió