Dimarts, 24 maig 2022

Canadà i Austràlia decideixen no participar a Tòquio 2020

Ha demanat als seus esportistes que es preparin per a 2021

|

Els Comitès Olímpics i Paralímpics canadencs i australians han decidit no esperar les quatre setmanes de coll que va autoatorgar-se el Comitè olímpic internacional i han anunciat que no enviar els seus equips als Jocs Olímpics i Paralímpics a l’estiu de 2020 “. Ambdós comités nacionals insten urgentment “al COI, a l’Comitè Paralímpic Internacional (IPC) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS)” a posposar els Jocs per un any”. “Els oferim el nostre suport total per ajudar-los a navegar per tots les complexitats que portarà la reprogramació dels Jocs”, destaca l’anunci.

Els membres dels dos comitès, canadencs i australians, s’havien reunit per videoconferència per arribar a la mateixa conclusió. “Ara mateix, els nostres esportistes necessiten prioritzar la seva pròpia salut i la dels que els envolten i poder tornar amb les seves famílies”. Ambdós països tenen molts esportistes preparant-se a l’estranger, amb restriccions de viatges i en una situació insostenible.

El cap de missió de l’equip australià per als Jocs de Tòquio, Ian Chesterman, ha informat que va aportar la seva visió després comunicar-se amb atletes de més de 25 esports. “Està clar que els Jocs no poden celebrar-se al juliol. L’actitud dels nostres esportistes cap a l’entrenament i la preparació ha estat magnífica, però l’estrès i la incertesa han estat massa fortes per a ells. També han assumit la preocupació dels seus col·legues en tot el món i és el que m’han transmès “, ha destacat.

“Si bé hi ha molt a resoldre com a resultat d’aquest canvi, el temps permetrà als esportistes de tot el món preparar correctament, amb l’esperança que que la crisi de l’coronavirus està sota control”, ha afegit Chesterman, donant per fet l’ajornament de els Jocs.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió