Dimecres, 25 maig 2022

Djokovic es queda sense visat per ser a Austràlia i és prop de ser expulsat del país

Els advocats del serbi preparen un darrer recurs perquè pugui defensar el títol a Melbourne

|

Novak Djokovic cada cop ho té pitjor per defensar el títol de l’any passat a l’Open d’Austràlia i poder ser el jugador amb més Gran Slam de la història. El govern d’Austràlia li ha cancel·lat el visat per entrar al país i, si no prosperen els desesperats recursos dels seus advocats, haurà de marxar del país, per no dir que serà expulsat.

La nota del ministre d’Immigració Alex Hawke és clara: “Avui he exercit el meu poder sota la secció 133C(3) de la Llei d’Immigració per cancel·lar el visat atorgat al Sr. Novak Djokovic per raons sanitàries i de manteniment de l’ordre, basant-me en l’interès públic”. Poques hores abans, els organitzadors de l’Open d’Austràlia havien inclòs Djokovic en el sorteig del quadre del torneig, intentant fer sensació de “normalitat”.

Tota la discussió sanitària, i també ètica i moral, sobre els drets o no dels vaccinats i dels que no volen fer-s’ho, en aquest cas ha saltat pels aires en sortir a la llum les irregularitats comeses pel tenista en obviar alguns dels seus desplaçaments i, fins i tot, en els dubtes que hi ha sobre si els seus PCR han estat manipulats. En un intent de revertir la seva cada cop més difícil situació, Djokovic va admetre “errors humans” en la informació donada a l’entrada al país austral, però això, ara per ara, no sembla que l’allunyi del KO en el combat contra les autoritats australianes, que el tenen grogui. El desenllaç del darrer assalt és proper i, en cas de confirmar-se algunes de les greus irregularitats que s’entreveuen, l’actual número u del món no només es quedaria sense aquest Open de Melbourne sinó que s’enfrontaria a sancions esportives molt més contundents, com ara una inhabilitació de fins a tres anys.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió