Dimecres, 25 maig 2022

Djokovic guanya el primer embat a Austràlia i deixa d’estar retingut

El govern australià recorre la decisió del jutge

|

El jutge australià Anthony Kelly ha decidit aquest dilluns deixar en llibertat el tenista Novak Djokovic en el que sembla ser solament el primer assalt del combat legal entre el campió serbi i el govern australià, ja que l’executiu del país austral ha recorregut la decisió del jutge i, per tant, la defensa de Djokovic del seu títol a l’obert de Melbourne va endavant, però no definitivament.

El conflicte rau en el fet que si bé Austràlia exigeix que viatgers per entrar al país cal tenir la pauta completa de la vacuna contra la covid-19 hi ha un llistat d’exempcions mèdiques vàlides, que inclouen haver passat la covid-19 durant els sis mesos anteriors, entre altres raons, com ara també patir una condició mèdica greu o haver tingut una reacció adversa al vaccí. En ser retingut a l’aeroport, els advocats del tenista van aportar documentació per demostrar que el serbi havia passat la covid recentment, però les xarxes es van omplir d’imatges del tenista apareixent en actes públics al seu país sense mascareta ni distància.

El recurs del govern australià va en la línia que l’exempció mèdica d’haver passat la Covid solament val per als residents que tornen al país i no pas per a visitants i a partir d’aquí és on les xarxes han reaccionat preguntant-se si ha decaigut l’obligatorietat d’estar vaccinat per entrar a Austràlia o si això no s’aplica a personatges públics amb gran poder adquisitiu. Així doncs, el tema continuarà, malgrat que el torneig de Melbourne comença el pròxim dia 17.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió