Dimecres, 8 desembre 2021

El Barça (1-2) remunta sense massa angúnies un primer gol del Rayo

Partit seriós i jugat a resoldre'l amb tres pals i un grapat d'ocasions blaugranes

|

Amb el tip que ens n’estem fent de partits de copa, especialment entre partits amb teòrica diferència de qualitat i de potencial entre els dos equips, ja els anem trobant el què. L’equip potent treu jugadors de la segona unitat, dels que acostumen a sortir a les acaballes dels partits de lliga, sigui per donar descans als altres, quan les coses van bé, o com a intent desesperat, quan no hi van. Amb l’aparador de disposar de la titularitat, en el cas del Barça d’avui Riqui Puig, Trincao i Junior, el de Matadepera aprova amb nota, el portuguès ha mostrat una mica més el que pot fer i el brasiler segueix provocant la desesperació dels seguidors, especialment perquè les seves centrades no ofereixen el perill desitjable.

Una altra cosa d’aquests partits són les batzegades del joc. L’equip potent, o bé vol passar l’estona i desgastar l’altre o surt a resoldre el compromís. N’hi ha més del primer cas que no pas del segon, però el Barça ha fet uns primers vint minuts que podia haver obert el marcador, inclosa una pilota al pal de de Jong. Si la foguerada inicial no prospera, hi ha el perill d’anar a raure al pla B, el d’anar fent, i per un quart d’hora, del 20 al 35 el partit s’ha espessit i l’equip inferior s’anima. Per anar bé, això s’ha de tallar i avui, del 35 al 40, hi ha hagut una segona explosió, que hauria d’haver estat gairebé definitiva. No hi ha hagut sort, literalment ho diem que un xut de Riqui Puig topa amb el maluc d’un defensor i va al travesser després que el porter Dimitriewsky hagués refusat un xut de Trincao. Pocs segons després, el porter local també atura un xut de Griezmann i només dos minuts més tard, una corredissa de Messi que cedeix a de Jong el xut del qual surt fora. Tot això per acabar arribant sense gols al descans.

Al minut gairebé tres de la tornada, Messi xuta una falta escorada, que el més normal hauria estat centrar-la, i l’envia al travesser, per tercera vegada. És en aquest moment en què comencen els més pessimistes a pensar que avui hi ha algun malefici. Amb els minuts, el Rayo va anivellant el joc i les ocasions i, ves per on, en el minut 62, el Rayo marca. Alvaro Garcia, que acaba de sortir, guanya a Lenglet per velocitat, centra, Neto la toca i, en lloc de refusar-la, la serveix a Fran Garcia, que marca.

Comencen les rampes dels jugadors locals i els analistes intervenen demanant canvis. Abans que no es produeixin, hi ha un gol anul·lat, en el minut 64, per un fora de joc de de Jong a una pilota allargada per Messi. Entren Dembélé, Pedri i Jordi Alba pels tres outsiders que dèiem a l’inici i immediatament, en el m. 69, de Jong desmarca Griezmann amb una pilota profunda. Messi està fora de joc, però espera a reaccionar quan Griezman el supera i, per tant li fa la passada enrere, per així marcar legalment. No és cap dels tres que han entrat, però és evident que la triple entrada ha sacsejat el matx i ha donat resultats.

Restablerta la igualtat, els dos es donen uns breus minuts de treva, però el Barça no vol més pròrrogues i la mateixa banda esquerra, que amb Junior no era fructífera, ara és un doll de perill: Jordi Alba torna a posar una centrada precisa i de Jong, venint en carrera, xuta i marca, a més, enganyant el porter. Excepte en els dos darrers minuts del temps afegits, no hi ha angúnies per al Barça i, fins i tot, Messi hauria pogut ampliar quani, en el minut 90 i dins l’àrea madrilenya, fa una driblada de més. A la darrera pilota parada el porter Dimitrievsky puja a rematar, però és més espectacle que res i el Barça enfila el camí cap als quarts de finals de la Copa.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,333SeguidorsSeguir

Opinió