El Govern emmarca la renovació del conveni amb el circuit de F1 en una “transició” cap a “usos diferents”

La CUP retreu al Govern que renovi el contracte amb la Fórmula 1 i Moto GP l'endemà del debat de pressupostos

0
F1 a Montmeló

El Govern ha autoritzat Circuits de Catalunya a signar els contractes de promoció de la Fórmula (F1) i el GP – Motociclisme per al període 2022 – 2026. En el cas de la Fórmula 1, el Govern ha aprovat la signatura per part de Circuits de Catalunya, SL, de contractes de promoció de cursa, drets del Circuit i de llicència de propietat intel·lectual de la F1, en relació amb el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1. En el cas del GP de Motociclisme, el Govern ha autoritzat Circuits de Catalunya, SL, a prorrogar i modificar el contracte de promoció signat entre Circuits de Catalunya, SL, i Dorna Sports, SL, per promocionar l’organització del Campionat de MotoGP en el Circuit de Catalunya, des de l’1 de gener de 2022 fins al 31 de desembre de 2026.
La renovació d’aquests contractes va lligada al replantejament de la infraestructura. Aquest es definirà en el Pla Estratègic del Circuit de Catalunya amb l’objectiu de dinamitzar-lo i vincular-lo a la sostenibilitat i la innovació tecnològica.

La renovació d’aquests contractes s’ha produït en la mateixa setmana que el Circuit de Catalunya celebra el 30è aniversari. El pròxim dissabte 27 de novembre, obrirà les portes amb una festa per compartir amb la ciutadania l’aniversari i l’aposta per un nou circuit. L’acte vol acostar l’equipament a tots els públics, amb activitats adreçades a totes les edats

El Govern de la Generalitat ha volgut aclarir que la renovació dels contractes de promoció de la Fórmula (F1) i el GP – Motociclisme per al període 2022–2026 aprovat aquest dimarts al Consell Executiu va íntimament lligat a una transformació completa de l’espai, els usos i un període de canvi. Davant les primeres crítiques, com la dels diputats de la CUP, i la previsió que altres grups com els comuns puguin no veure amb bons ulls aquesta renovació, Plaja ha emmarcat l’acord en un “canvi de paradigma”.

“Anem a un escenari de transformació del Circuit de Catalunya. La renovació permet iniciar la transició cap a un nou Circuit que s’ha de concretar en el pla estratègic, i que ja s’està treballant”, ha detallat Plaja en la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts. I és que, segons la portaveu, la intenció del Govern és que a partir d’aquesta renovació es “plantegin usos diferents als que s’han fet fins al moment” al Circuit de F1. La portaveu Plaja ha explicat que el contracte inclou una “clàusula de sostenibilitat” per reduir l’impacte ambiental dels grans esdeveniments i fer que “cada cop els grans premis siguin més sostenibles”.

La CUP retreu al Govern que renovi el contracte
La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha retret al Govern que aquest dimarts hagi donat llum verda perquè Circuits de Catalunya renovi el contracte amb la Fórmula 1 i Moto GP fins al 2026. “No eren els pressupostos dels macroprojectes. Eren transformadors i verds. I per això, l’endemà del debat a la totalitat dels pressupostos, el Govern aprova la renovació del contracte amb la Fórmula 1 i Moto GP”, ha afirmat Reguant a través del seu compte de Twitter.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here