Dijous, 7 juliol 2022

El Barça compensa econòmicament el Club Esportiu Laietà per les molèsties de l’Espai Barça

El club arriba a un acord per evitar al·legacions al projecte, de la mateixa manera que ara vol fer amb el Bowling Pedralbes i altres grups veïnals

|

Un projecte urbanístic de la magnitud de l’Espai Barça no s’aprova d’un dia per l’altre, ni l’acorden dues institucions com el FC Barcelona i l’Ajuntament de la ciutat de manera bilateral. El consistori pot autoritzar la Modificació del Pla General Metropolità, tal i com ja feu l’abril passat -al juny el va aprovar la Generalitat-, però hi ha altres actors que entren en joc i que fan endarrerir l’inici de les obres, previstes pel proper estiu.

Un d’aquests actors és l’entorn. El Barça no viu sol i Les Corts està plena d’entitats, clubs esportius, veïns i comerços amb dret a fer sentir la seva veu davant una obra que els afectarà a tots. És per això que el club necessita negociar amb el seu entorn. Tal i com ha pogut saber La República Esportiva, el Barça i el Club Esportiu Laietà ja han arribat a un acord de compensació pel qual l’entitat blaugrana abonarà una xifra valorada en diversos centenars de milers d’euros, extrem fins ara no concretat. El Laietà se situa just al darrere del Miniestadi. Concretament, les seves pistes de tenis són a tocar de l’espai on se situarà el Nou Palau Blaugrana.

La intenció del Barça, com també preveu resoldre amb la resta del veïnatge, és evitar que les associacions, agrupacions, entitats i comerciants presentin al·legacions al projecte i que l’Espai Barça es paral·litzi més temps del previst. Evidentment, el club també vol defugir de les possibles modificacions del pla que el conjunt de col·lectius puguin demanar formalment amparant-se en els seus drets com a afectats per les obres.

Aquest acord i el corresponent pagament, però, no és nou. El Barça no l’ha afegit com un extra en el pressupost de 600 milions d’euros -ara ampliat a 633-, sinó que ja el contemplava en la partida d’indemnitzacions. Des de la zona noble del club s’assegura que “aquest tipus d’acords són habituals en tots els projectes d’obra” i que “no cal posar-se les mans al cap, perquè és el més normal del món”.

El Barça també està provant d’arribar a acords amb la resta d’entitats i veïns, tot i que alguns d’ells, com el Bowling Pedralbes, s’estan convertint una pedra a la sabata per la duresa de les negociacions. En concret, el Bowling demana “una xifra astronòmica” per tal de segellar l’acord de compensació, segons expliquen fonts del club.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió