Dijous, 7 juliol 2022

El Barça fabrica les seves pròpies màquines per tractar lesions

El club s'alia amb la tecnologia i lidera una fase d'innovació en l'esport que el duu a ser referència en el sector

|

Vagues de metro, fulletons en contra de les VTC i asiàtics traslladant-se en furgons amb vidres tintats. Luxe tecnològic, paelles a les 8 del matí i més burilles del compte pel terra de la zona franca. Plantades a la Corona, mirades que maten del Rei cap a Quim Torra i una alcaldessa que cada any té els mateixos mals de caps. És la imatge habitual del Mobile a Barcelona, el congrés de telefonia mòbil més important d’Europa. Entre robots, telèfons i polítics que volen sortir a la fotografia, el Barça, la institució esportiva més gran del país, també ha trobat el seu espai al Mobile World Congress.

L’aposta decidida del club blaugrana per la innovació i la tecnologia fa que una comitiva culer passegi cada dia pel congrés de telefonia mòbil de la ciutat. Fins i tot Bartomeu, ha presentat un projecte de Realitat Immersiva del Camp Nou, que és el primer estadi que incorpora la tecnologia 5G (l’AT&T Stadium de Dallas, el millor estadi del món, ha estat el segon). Aquest fet és només una punta més d’un projecte global al qual el Barça té moltes esperances dipositades: el Barça Innovation Hub.

L’entitat barcelonista està decidida a convertir-se en un model en l’àmbit de la innovació tecnològica. Per aconseguir-ho s’ha centrat en cinc grans àrees. La primera és la de salut i medicina esportiva. Un dels projectes estrelles impulsats pel Barça IH és la fabricació de màquines pel tractament de lesions. El club s’ha ficat de ple al món de la fabricació de material mèdic de la mà d’una marca pionera en el sector, Canon. Utilitza aquest material per tractar els seus futbolistes i rep un percentatge de les vendes que es generin.

L’altre gran àmbit on el Barça pretén innovar és al del rendiment esportiu. De fet, la gran invenció del projecte han estat les armilles GPS que va començar a utilitzar Luis Enrique i ara són eines imprescindibles per a qualsevol cos tècnic. El Barça va crear aquests detectors juntament amb l’start-up Wimu. Uns anys més tard, aquestes senzilles armilles fan saber a Valverde quin jugador està en condicions de jugar i quin no.

Aliances estratègiques

El Barça treballa de la mà amb grans empreses (Rakuten, Gatorade, Allianz o les citades anteriorment) per innovar en aspectes tecnològics. La tercera àrea d’actuació és l’Smart Technology (l’adaptabilitat dels aficionats del Camp Nou). La quarta, la gestió dels fans i la cinquena el vessant social, feina canalitzada per la Fundació Barça. Els motius són simples, segons els responsables del projecte: innovació per fer servir al dia a dia, fomentar els valors que fan que el Barça sigui més que un club i noves fonts d’ingressos. L’I+D del Barça, amb el temps, ha de convertir-se en una de les grans fonts de finançament del club.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió