Dijous, 7 juliol 2022

El Barça suspèn cinc socis i dues penyes pels incidents de Lió

El club està acabant d'identificar els afeccionats que van provocar aldarulls i la Comissió de Disciplina obrirà un procés sancionador

|

El Barça ha suspès cautelarment cinc socis (de moment) que van provocar aldarulls a Lió. El club català, decidit a lluitar contra la violència dins i fora de l’estadi, està acabant d’identificar totes les persones que van generar molèsties al Groupama Stadium i ha decidit aplicar mesures cautelars a un grup d’afeccionats culers i dues penyes blaugranes.

La junta ha estat informada dels fets succeïts i de la queixa formal que es va traslladar a la UEFA. Per Vives, portaveu del Barça, seria injust que el màxim organisme del futbol europeu sancionés el Barça. D’altra banda, ara és la Comissió de Disciplina qui haurà d’obrir un procediment per veure si sanciona o no aquestes persones. Segons fonts del club blaugrana, el gruix de socis suspesos són cinc a l’espera de finalitzar la investigació i acabar d’identificar els infractors. A part, Catalunya Ràdio, va explicar que les dues penyes suspeses són la Penya Blaugrana el Born i la Penya de Sant Vicenç dels Horts.

“Pels partits de casa farem exactament el mateix”, ha confessat el portaveu de la Junta Directiva Vives. Al club sospiten que aproximadament uns 20 radicals van viatjar sense entrada del club i els tiquets els els va subministrar alguna penya, ja que també tenen entrades pels desplaçaments. La Confederació Mundial de Penyes “està elaborant un protocol que incorpora més mecanismes de control i supervisió així com mesures sancionadores”, ha explicat Vives. Ara bé, també hi ha altres afeccionats que sí van viatjar amb el club, que no estaven catalogats com a violents, però que van unir-se als lamentables fets. Els cinc socis als quals han aplicat mesures cautelars responen a aquest perfil.

Observatori Blaugrana

Un 18,1% dels socis del Barça han respost “res” a la pregunta: quina és la principal preocupació en vers al tarannà del club. El 14% dels socis han manifestat que el Nou Camp Nou és el que més els preocupa i un 9,5% han respost “La Masia”. Crida l’atenció que l’opció que més “vots” té ligui “que no els preocupa res”, en un club que de vegades sembla que tingui una activitat social volcànica. Doncs això, només ho sembla.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió