Dimecres, 8 desembre 2021

El Barça torna a ser el dels millors moments i esborra (112-69) el Tenerife

Rècord d'anotació en aquesta lliga amb tots els jugadors participant-hi

|

La muntanya russa del bàsquet blaugrana té pics més pronunciats que la gràfica de la Covid. No s’entén que aquest sigui el mateix equip que el que sortia derrotat de l’Olímpic de Badalona. I el partit, no cal dir, s’ha assemblat més al tercer dels de la sèrie amb el Joventut, especialment en el que ha estat una explosió de triples, fins a vuit, en el tercer quart. Els 112 punts finals són el rècord d’anotació de la temporada i els 40 del tercer quart tornen a ser rècord en un parcial, superant els 37 del tercer partit contra la Penya.

Amb un guió semblant al partit que fem referència, ha estat el mateix, però corregit i augmentat: s’arriba al descans amb dos parcials ajustats, tant com el 18-18 del primer, ben jugat, però amb errors en el triple (solament 1 de 10) i de 25-18 en el segon, en què els canaris han fet el mateix i al Barça li han entrat més cistelles, especialment Mirotic que, per fi, s’ha destapat i, tot i baixar molt en la segona part, ha acabat com a màxim encistellador amb 21 punts. Vist el guarisme final, no són masses, el que vol dir que ha estat una victòria coral on tothom ha anotat excepte Oriola, a qui Pau Gasol li ha tret minuts. Gasol, però, també ha estat immens en allò que se’n diuen els “intangibles”. Si Calathes és imprescindible en la direcció del joc, Gasol és un segon base de dos metres setze, donant instruccions, per exemple al jove Bolmaro, amb la mirada o suggerint-li el que ha de fer (o millor, ordenant-li) amb un subtil moviment del cos.

Al xou dels triples, s’hi han apuntat Kuric, és la seva feina, però també Abrines, darrerament desencertat, també Smits i una mica tothom i així, el tercer quart ha acabat 83-54, un +39. No cal dir que el quart període s’ha jugat i, si primer el Barça ha afluixat, ha acabat fent un darrer un esforç final per ampliar l’avantatge a +43. Una brillant exhibició que, perdoneu la insistència, no hi ha Efes que hagués aturat. Realment aquest joc té molt de mental i, si bé el Barça ara mateix sembla pletòric, som simplement en un 1-0 que cal rubricar a Tenerife per no allargar-ho més abans de la final.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,332SeguidorsSeguir

Opinió