Dimarts, 24 maig 2022

El Parlament insta el Govern a impulsar la candidatura dels Jocs d’Hivern 2030

La cambra acorda demanar a l'executiu que retiri les distincions a Joan Carles I d'edificis de la seva propietat

|

El Parlament ha aprovat una proposta de resolució que insta el Govern a impulsar la candidatura dels Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030, impulsada pel PSC i que ha comptat amb el suport de Junts, ERC i els socialistes, i ha rebutjat la proposta de la CUP de retirar la candidatura. També s’ha constatat “l’enorme impacte positiu per al Pirineu” dels JJOO. La cambra també ha donat llum verda a una altra iniciativa, en aquest cas de la CUP, per instar el Govern i els ajuntaments a retirar totes les distincions i homenatges dedicats a Joan Carles I d’edificis de la seva propietat, així com del nomenclàtor dels carrers.

Els Jocs d’Hivern han estat una temàtica recurrent entre les propostes de resolució dels grups parlamentaris. El Parlament ha aprovat instar el Govern a dialogar i treballar conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i els ens locals i supralocals implicats, com ajuntaments i Diputacions, així com col·laborar amb el govern de l’Aragó i l’executiu espanyol per fer viable un projecte “creïble i potent”, a proposta del PSC. En canvi, no ha prosperat la iniciativa dels comuns, que volien que tots els territoris proposats com a seu o subseu rebin tota la informació del projecte i puguin decidir la seva participació a través d’un referèndum. La proposta de resolució només ha tingut 50 vots a favor, els dels comuns, ERC i la CUP.

A la proposta de resolució dels anticapitalistes on proposaven retirar la candidatura, que s’ha rebutjat, també demanaven aturar el procés de renovació del contracte del Circuit de Catalunya amb la Federació Internacional de l’Automobilisme per la Fórmula 1, així com aturar, en el termini d’un mes, el projecte de la Ciutat del Motor i derogar el PDU del Circuit per impulsar un procés de reconversió del sector de l’automòbil.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió