Dissabte, 27 novembre 2021

Els Rangers sancionen tres aficionats per càntics antiirlandesos durant el derbi contra el Celtic

La rivalitat arrenca amb la fundació dels clubs, en el darrer quart del s.XIX, per ser els verd-i-blancs d'arrel irlandesa i els blaus la reacció dels lleials a la corona

|

Una de les rivalitats més potents en el món del futbol és la que hi ha entre dels dos equips de Glasgow, el Celtic i el Rangers. El partit té un nom propi: “The Old Firm”, una rivalitat que va més enllà d’un estadi de futbol. La Religió (catòlics contra protestants), la política (Independentistes contra inionistes), l’economia (rics i pobres).

Per tant, Celtic i Rangers no són només dos equips de futbol enfrontats, sinó que representen a més dues maneres oposades de veure la política , la religió i la societat . Un és catòlic, laborista, nacionalista i republicà, d’escocesos procedents de la República d’Irlanda. Mentre que l’altre, és tradicionalment protestant, unionista, monàrquic i conservador, d’escocesos nadius o procedents de l’Ulster. La bandera dels primers és la tricolor irlandesa , la dels segons, la Union Jack.

Així alguns seguidors del Celtic canten cançons irlandeses republicanas mentre que els Rangers, lleials a la corona entonen càntics en la direcció oposada i, en el darrer “The Old Firm”, no podia ser altrament, excepte que els temps canvien i, aquesta vegada, l’equip dels Glasgow Rangers escocès ha sancionat tres aficionats sense poder assistir als partits de l’equip per proferir càntics antiirlandesos durant l’últim derbi contra el Celtic.

“Després de posar-se en contacte amb la Policia d’Escòcia en relació amb un incident ben documentat aquest diumenge, els Rangers han escrit a tres persones per anunciar-los la seva suspensió indefinida de tots els partits del club. Reiterem la nostra posició de club contra totes les formes de discriminació i, un cop més, subratllem el nostre enfocament cap a aquests suposats ‘aficionats’ que desacrediten el bon nom dels Rangers”, ha indicat el club.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,331SeguidorsSeguir

Opinió