Dimecres, 8 desembre 2021

Gerard Esteva qualifica de cop mortal les restriccions a l’esport català

El president de la UFEC ha reivindicat que el sector esportiu és segur i que la decisió de tancament total no és just

|

El president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), Gerard Esteva, ha lamentat en una entrevista al programa “Catalunya migdia”, de Catalunya Ràdio, les últimes restriccions que afecten plenament les entitats esportives, i ha qualificat de “cop mortal” per a l’esport català la decisió del govern de la Generalitat d’ajornar durant 15 dies les competicions esportives no professionals com a mesura de prevenció per aturar la pandèmia del coronavirus.

Esteva ha reivindicat que el sector esportiu estava seguint uns protocols sanitaris i estava fent els deures amb bons resultats i traçabilitat, i considera que les decisions de tancament total no són justes per al sector. “Si nosaltres hem fet els deures, si nosaltres som segurs, si els índexs científics objectius ens diuen que la taxa de contaminació està en el 0,28%, per què ens tanqueu i condemneu a la mort un sector que és essencial en la lluita contra la Covid?”

Esteve ha destacat que arran de la crisi del 2009 van desaparèixer un 25% de les entitats esportives a Catalunya i ha subratllat que la previsió és que les conseqüències de la Covid-19 siguin pitjors.

“Hi haurà clubs i empreses del sector que es veuran reduïts, amb percentatge que passarà del 50%. Si pensem que en la crisi del 2009 i 2010 van desaparèixer el 25% dels clubs esportius de Catalunya, aquesta vegada el desastre serà molt superior. Crec que és injust, perquè hem demostrat amb els protocols que s’han aplicat que l’esport és segur.”

Després d’anunciar-se les restriccions a nivell esportiu, la UFEC ha començat una campanya per recollir signatures de suport per aconseguir que l’esport sigui declarat un sector essencial.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,333SeguidorsSeguir

Opinió