Dijous, 7 juliol 2022

La FEEC advoca per una Llei de l’Esport que cedeixi al sector la gestió dels recursos

L'excursionisme català dona suport a la ILP presentada per la UFEC i demana que el Govern cedeixi l'execució de les polítiques esportives al sector privat

|

Resten pocs mesos perquè el Parlament discuteixi i voti la proposta de la nova Llei de l’Esport català. Ara mateix, sobre la taula s’hi troben la proposta de la Secretaria General de l’Esport, en nom del Govern de la Generalitat, i la Iniciativa Legislativa Popular presentada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), un projecte que compta amb el suport de més de 50.000 signatures i de bona part de les federacions que la conformen.

Un alt percentatge d’aquestes signatures duen el segell de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que, segons explica el seu president Jordi Merino a La República Esportiva, aportarà finalment entre 8.000 i 10.000 firmes d’entre tots els seus afiliats, federacions i centres inclosos. “Ens hem sumat activament a la ILP proposada per la UFEC”, admet el màxim responsable de l’excursionisme català.

Per a la FEEC, un canvi radical en el model de finançament de l’esport és primordial. Per això, la Federació demana al Govern que escolti la proposta del sector privat. “Volem arribar a un canvi no només en el model esportiu, sinó també en la gestió dels recursos propis”, expressa Merino. La proposta de la UFEC passa perquè el sector executi les polítiques dissenyades per la Generalitat, “tal i com fan en molts països europeus”.

“El Govern ha de fer les polítiques esportives i el sector executar-les i gestionar-ne els recursos. Tenim una bossa de diners i l’hem de poder gestionar”, reclama el president de la FEEC, que posa com exemple un repartiment “aleatori” actual de les subvencions. “Nosaltres tenim 165.000 euros de subvenció i només els podem dedicar a la competició. Amb tot el moviment que tenim no ho podem cobrir, hem de treure recursos d’altres llocs”, explica. “Si tenim més recursos podrem tenir més projectes”, afirma Merino.

El màxim responsable de la FEEC assegura que les postures entre el Govern i la UFEC s’han apropat molt i que en poques setmanes hi haurà un acord definitiu per presentar la nova Llei de l’Esport davant el Parlament de Catalunya. A més, Merino es mostra molt “content que el sector hagi tirat això endavant, és una feina que venim fent des del 2014 amb el Congrés de l’Esport Català”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió