Dimecres, 8 desembre 2021

La lliga 20-21 pretén iniciar-se el 12 de setembre

Queda molt poc marge per encabir la resta de la Champions 19-20 entre les dues lligues

|

El ball de dates és monumental. Ara que la finalització de la lliga 19-20 sembla marcat, Javier Tebas ja parla de l’inici de la 20-21 i ha esmentat el 12 de setembre per a començar-la. Havent acabat la 19-20 el 19 de juliol, hi ha vuit setmanes de coll i la pregunta és: Hi cap acabar la Champions 19-20?

La final de la Champions està marcada el 29 d’agost i quedarien 14-15 dies de marge. És evident que no es pot parlar de pretemporada i que l’esforç competitiu serà gairebé continuat per als equips que arribin avall de la competició continental. A més, haurà estat una Champions semblantment condensada amb l’agreujant que hi ha quatre equips que han d’acabar la ronda de vuitens, ja que l’aturada va partir pel mig aquesta eliminatòria.

El Barça té marcada la tornada amb el Nàpols el 8 d’agost i, un cop completats els vuitens de final, es continuarà segons el format que decideixi la UEFA a la reunió del 17 de juny. La decisió més important és si es manté fer els quarts i les semifinals a doble partit o si es va directament a una final a vuit en una única seu. També hi hauria el camí del mig que és fer els quarts a doble partit i aleshores una final a quatre. Com més concentrada sigui la fórmula, més concentrat és el temps i, amb la final a vuit es pot guanyar una setmana i avançar la final al 22 d’agost.

Fonts del club blaugrana apunten que no ho veuen gaire clar i ja corre la proposta de donar descans als equips que entressin a la final europea a vuit i s’incorporessin més tard a la lliga 20-21, ja que hi ha un conveni col·lectiu amb l’AFE que marca uns dies de vacances.

La segona competició europea, L’Europa League , es resoldrà, si el famós 17 de juny no es diu altrament, de la matexa manera que la Champions i, per tant, altres equips es trobaran amb la mateixa acumulació de partits.

Per acabar-ho d’adobar, a l’estiu de 21 s’ha de jugar l’Eurocopa ajornada del 2020, que està programada de l’11 de juny 2021 a l’11 de juliol de 2021 i, per tant, totes les competicions estatals hauran d’acabar puntualment. I com a darreres incidències a encabir on sigui hi ha encara quatre places de les 24 per assignar i u moment o altre, abans del 31 de desembre del 20 s’ha de jugar la final de copa Athlétic Club-Reial Societat.

En una anterior entrada mostràvem el desacord del diari l’Équipe que França, com Bèlgica i Holanda, hagin donat per acabades les lligues 19-20, però podran descansar, fer una bona pretemporada i arribar a l’Eurocopa amb menys desgast. Es prepara un 20-21 absolutament atapeït.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,332SeguidorsSeguir

Opinió