Dimarts, 24 maig 2022

La Masia es fa gran

Més de 2.100 nens participaran a la Barça Academy World Cup enguany a Barcelona. El club controla més de 45.000 nens arreu del món gràcies a les seves escoles

|

El Barça ha donat avui el tret de sortida a més que un torneig de futbol. En presència dels directius Xavier Vilajoana (responsable del futbol formatiu) i Pau Vilanova (encarregat del moviment penyístic), més de 2.100 nens participaran des d’avui fins dijous vinent a la Barça Academy World Cup. Enguany patrocinada per Rakuten, aquesta és la vuitena edició d’un torneig que creix any rere any. “Volem mostrar al món la feina que estem fent”, explica Carles Martín, director de les Barça Escoles arreu del planeta.

I no és una frase buida: les Barça Escoles són el motor principal per expandir la marca Barça als cinc continents, segons indiquen responsables del club. “L’escoleta a la qual jugàvem a sobre del Mini s’ha convertit en això”, indica Guillermo Amor, Director de Relacions Institucionals i Secretari Tècnic, juntament amb Bakero, del futbol formatiu professional.

“El Barça fa un esforç en tenir un responsable a cada acadèmia a cada país on és present. Aquesta persona expandeix el model Barça: està pendent de tots els detalls, de com treballem, dels exercicis que s’han de fer…” explica Amor. “És bo que es conegui el Barça per la nostra manera de fer. L’objectiu no és fitxar jugadors però intentem arribar a molts més països perquè puguin estar jugant amb nosaltres i algun dia, per què no, jugar al primer equip”. Però encara és massa aviat per aventurar-ho: les Barça escoles aglutinen nens entre sis i dotze anys.

Principal motor d’expansió de la marca Barça

“L’objectiu principal no és trobar talent futbolístic”, explica Carlos Martín. “Les escoles ens ajuden a internacionalitzar el Barça”, afegeix Pau Vilanova. “Ens ajuda a monitoritzar talent arreu del món. Tenim un control de més de 45.000 nens a la temporada però sempre seguirem les normes que des de FIFA o des del club tenim tan clares”, recalca Martín.

“No ens podem permetre el luxe d’obrir escoles per obrir-les”, diuen al Barça. Per això el club té zones estratègiques on desenvolupa tornejos regionals: a Àsia i a Amèrica. Dehli i República Dominicana han estat les seus d’aquestes iniciatives. La voluntat del club també és explorar nous mercats i instaurar la passió pel futbol, com va fer el mateix Carlos Martín a Singapur, on pràcticament no sabien què era aquest esport.

Un procés lent però productiu

Tres països participaran per primera vegada en el torneig: Mèxic, Zàmbia i Costa Rica. El club té presència a cinquanta-tres països de tot el món: des de Qingdao fins a Arizona, passant per Cali, Kuwait, Sydney o Singapur. Un ventall molt ampli de punts d’acció, ja sigui amb Acadèmies (45) Clínics (50) o Campus (180). Avui comença la Barça Academy World Cup més gran de la història. “És una festa per tots, com a pare, com a membre de la junta directiva, com a exjugador… esperem gaudir-ne tots”, Xavier Vilajoana. La festa de 2.100 nens que somien amb seguir el camí de Sergi Samper o Martí Riverola, futbolistes que van començar a “l’escoleta del Mini” i van arribar a jugar a l’estadi dels seus somnis: el Camp Nou.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió