Divendres, 19 agost 2022

La Premier podria acabar la temporada jugant partits més curts i en camp neutral

Es vol evitar que els aficionats s'acostin als estadis o s'apleguin als pubs a l'entorn dels camps

|

A Anglaterra es va inventar el futbol i potser ara el reinventaran amb un regitzell d’opcions que puguin facilitar acabar la Premier i que, vés a saber si n’hi haurà algunes que s’acabin implantant.

Sempre amb la seguretat sanitària pel davant, s’està estudiant, sobretot, l’opció de jugar en camp neutral, ja que, malgrat els matxs fossin a porta tancada, els afeccionats es concentrarien igualment a l’entorn dels estadis per acabar veient el partit aglomerats en els pubs més propers i no s’hi guanyaria res.

L’Associació Professional de Futbolistes ha admès que s’està valorant altres mesures per paliar els riscos, com ara que els partits fossin més curts, per exemple de 35 minuts per part, i permetre més canvis. Aquestes mesures també hi tenen a veure amb la munió de partits a recuperar en poc temps, en un calendari atapeït. Ara mateix hi ha pendent 92 partits!

Si aquestes propostes parteixen dels futbolistes, la de jugar en camp neutral té el suport de les autoritats i la policia que, fins i tot, voldrien que continués en la temporada 20-21.

Repàs al continent
Recordem que la Premier, juntament amb la Bundesliga, van endavant en la idea de reprendre el joc. A la Bundesliga, però, l’incident amb el jugador del Herta de Berlin, Salomon Kalou, ha tornat a aixecar l’alerta.

Mentrestant, a Itàlia i a Espanya, si res no passa, aquesta setmana es poden recomençar els entrenaments a les instal·lacions dels clubs, de manera individual.

A Bèlgica, el divendres es va tornar a posposar la decisió de donar per acabada la lliga, ja que no hi ha el consens suficient entre els clubs.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,308SeguidorsSeguir