Dimecres, 8 desembre 2021

La UFEC i el Col·legi de Farmacèutics creen una borsa de voluntaris per portar medicaments a les persones vulnerables

La iniciativa ja ha aconseguit prop de 600 persones

|

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya han creat el Registre de Voluntaris Esportistes amb l’objectiu de tenir una borsa de persones que ajudin a fer arribar els medicaments a les persones vulnerables que, per diversos motius, no poden anar a recollir-los. El registre es gestiona a través d’una app que posa en contacte les farmàcies amb els voluntaris.

Aquesta iniciativa, que preten arribar a tot el territori, ha aconseguit, de moment (el registre està actiu des de dimarts passat), prop 600 persones disposades a ajudar les persones vulnerables que no poden anar a recollir els medicaments a les farmàcies.

La borsa, gestionada a través d’una app, posa en contacte farmàcies amb voluntaris per poder fer les entregues, acordades segons la disponibilitat i el lloc de residència, que es realitzen, sempre, complint amb les mesures d’higiene, seguretat i distanciament social adequades, i amb un certificat personal (salconduit) per poder fer els desplaçaments oportuns sense problemes.

Les federacions esportives catalanes, els clubs i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya aposten per la solidaritat. En situacions excepcionals, “tothom pot ajudar”, ha explicat Gerard Esteva, president de la UFEC. El personal sanitari treballa cada dia contra el virus, els equips d’investigació sumen esforços per trobar una vacuna, el personal de les activitats essencials no han parat la seva activitat i la gent es queda a casa per evitar la propagació de l’epidèmia. A més, des de la societat civil han sorgit moltes iniciatives que creen xarxes de solidaritat per ajudar aquells que més ho necessiten. Amb aquesta iniciativa, els federats i federades catalans, “persones acostumades al treball en equip, el sacrifici i la solidaritat, podran aportar un granet de sorra més en la lluita contra la pandèmia”, ha reblat.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,333SeguidorsSeguir

Opinió