Dilluns, 4 juliol 2022

L’entrenador del Lleida defensa el català davant un periodista que només volia respostes en castellà

Gerard Albadalejo es mostra inamobible en la defensa de l'idioma, davant la indignació d'un periodista d'Ejea de los Caballeros

|

Nova lliçó de cultura i democràcia d’un entrenador de futbol. Com ja feren el català Raül Agné i el navarrès Mikel Azparren, ara ha estat Gerard Albadalejo que ha sortit en defensa de la llengua catalana en una roda de premsa.

El tècnic del Lleida s’ha mostrat inamovible davant la queixa d’un periodista esportiu d’Ejea de los Caballeros, minuts després del partit entre el conjunt català i l’Ejea, en terres aragoneses.

Albadalejo ha respost a les preguntes dels mitjans en ambdós idiomes, català i castellà, però el periodista, visiblement indignat, s’ha dedicat a bombardejar la roda de premsa perquè l’entrenador utilitzava una llengua que no entenia.

En el minut 6 del vídeo publicat pel Lleida Esportiu, Albadalejo es mostra molt contundent, com també ho fa la representant del departament de premsa del club: “Puc parlar castellà perfectament. No tinc cap problema. De fet, he respost a una pregunta en castellà i en respondré tantes com em facin. I si me la fa en anglès i sóc capaç d’explicar-me, també. No és un problema d’idiomes. És una deferència, és un company de Catalunya Ràdio i sempre li responc en català.”

Davant la insistència del periodista, el tècnic del Lleida ha seguit en la mateixa línia. “Amb vostè respondré tantes preguntes en castellà com em faci. És un idioma com un altre. No és un problema de catalans i espanyols”, ha conclòs. En vista que Albadalejo seguia responent en català, el periodista local ha retirat el micròfon de la taula.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,316SeguidorsSeguir

Opinió