Dijous, 7 juliol 2022

L’Espanyol es desmarca de Vox i demana que no es vinculi el club a les seves idees polítiques

L’entitat blanc-i-blava “rebutja contundentment la vinculació i utilització” de la imatge del club per part de la formació política d’ultradreta després que representants de Vox recollissin signatures als voltants del RCDE Stadium el diumenge passat

|

L’Espanyol marca distàncies amb Vox, que, a través del compte de Twitter d’Antonio Amador, vicepresident i membre del consell executiu del partit a Barcelona, va anunciar fa tres dies que la formació política havia recollit més de 500 firmes en la carpa instal·lada al costat de l’estadi Cornellà-El Prat el diumenge passat durant el partit contra el Sevilla. Amb la seva piulada, acompanyada d’una fotografia on apareixen membres de Vox amb banderes d’Espanya davant del RCDE Stadium, Amador també va donar les gràcies al club blanc-i-blau, que va respondre ahir a través de les xarxes.

“Des de l’Espanyol de Barcelona volem rebutjar contundentment la vinculació i utilització de la nostra imatge per part de la seva formació política. L’entitat ha destacat sempre per promoure els valors de l’esport”, va piular -en català i castellà- el club en resposta al tuit d’Antonio Amador. A més a més, l’entitat blanc-i-blava, amb l’objectiu de desmarcar-se de qualsevol ideologia, va demanar que no s’associés ni es fes servir l’Espanyol per interessos partidistes de cap mena a través d’una altra publicació a les xarxes. Hores després de la resposta de l’entitat catalana, Amador va esborrar el seu tuit.

Abans de la resposta oficial del club blanc-i-blau, Agustín Rodríguez, portaveu i director de comunicació de l’Espanyol, ja havia contestat Amador amb una altra piulada. A banda de demanar-li que no vinculi la imatge del club amb les idees polítiques del seu partit, també li recordà que el nom del club no és Español -així és com el va anomenar el vicepresident de Vox- sinó Espanyol de Barcelona, sense Ñ.

La queixa del Col·lectiu Roger de Llúria

El Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria, un grup de socis i aficionats de l’Espanyol que referma la imatge catalana del club, dilluns ja va denunciar a través d’un comunicat la presència de Vox a la rodalia de l’estadi durant la tarda del diumenge i va mostrar la seva preocupació pel fet que partits d’ultradeta considerin l’estadi blanc-i-blau i els seus voltants un territori propici per a escampar el seu missatge, quelcom que el Col·lectiu, que ha manifestat la seva satisfacció per “la ràpida i encertada reacció del club davant l’intent de manipulació política perpetrat per la formació d’extrema dreta Vox”, ja ha advertit en diverses ocasions.

Val a dir que els actes -polítics o no- que se celebren als voltants de l’estadi no depenen en cap cas del club català, que no té la potestat d’autoritzar-los ni desautoritzar-los. Segons fonts de l’Ajuntament de Cornellà, el departament d’Espai Públic del mateix Ajuntament és l’organisme encarregat, previ informe favorable de la Guàrdia Urbana, de decidir si es poden instal·lar carpes, fer campanya o demanar signatures davant del RCDE Stadium, cas de Vox, que, fa algunes setmanes, va haver de sol·licitar el permís per fer-ho a través d’una instància a l’Ajuntament.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió