Dijous, 7 juliol 2022

L’exàrbitre Antonio Torres impugna les eleccions a la Federació Catalana de Futbol

L'excol·legiat i futbolista presentarà, aquest divendres, un document davant el Tribunal Català de l'Esport per tal d'aturar el procés electoral

|

Una setmana després de la convocatòria electoral, en Assemblea Extraordinària a Calafell, a la Federació Catalana de Futbol per al dia 1 d’octubre, l’exàrbitre professional Antonio Torres López ha fet pública la seva intenció d’impugnar el procés davant el Tribunal Català de l’Esport. Ho ha anunciat en una roda de premsa convocada al Col·legi de Periodistes de Catalunya, en la qual ha admès, també, la voluntat de presentar-se als comicis.

El motiu principal de la impugnació es basa en la “desigualtat de condicions” amb el candidat continuïsta, l’actual president interí Joan Soteras, vicepresident primer de l’expresident Andreu Subies i el favorit de cara a les eleccions del proper primer d’octubre. Segons Torres López, l’Assemblea del passat 6 de setembre “va ser un homenatge a qui ara és vicepresident econòmic de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Andreu Subies. I ell, essent un càrrec de la RFEF, es va posicionar clarament en favor de Joan Soteras. Això està prohibit per llei. Estic en clara desavantatge en publicitat i, per tant, estic en situació de discriminació”.

L’exàrbitre i precandidat a les eleccions ha explicat, també, la voluntat de recusar el Secretari General d’Esport, Gerard Figueras, per haver fet campanya favorable al candidat continuïsta: “Gerard Figueras es posa de part de Soteras dient que la Federació ha fet una gran feina i que espera que aquesta feina se seguís fent. S’està posicionant clarament a favor d’un candidat. No oblidem que és el Secretari General de l’Esport, una autoritat.”

Vulneració del decret d’Entitats Esportives de Catalunya

Segons explica el precandidat, la Federació Catalana de Futbol vulnera l’article 76.2 del decret 58/2010 de les Entitats Esportives de Catalunya, que manté que “l’ordre del dia ha de recollir les propostes del procediment que cal seguir per a l’elecció, la del reglament i calendari electoral i de nomenament de la junta electoral”.

Antonio Torres considera la convocatòria “defectuosa per no incloure en l’ordre del dia aspectes formals d’obligat compliment”, a banda de mostrar la seva queixa per la negació de la FCF a facilitar-li un cens electoral “amb els correus electrònics i telèfons dels clubs”. “Si Joan Soteras volia unes eleccions netes, transparents i pulcres, jo només puc dir que això és una trampa. Perquè, de net, res de res”, ha manifestat.

Un terç de la candidatura, amb discapacitats

Antonio Torres, per motius familiars i personals, ha expressat la seva decisió que la junta directiva candidata a la Federació Catalana de Futbol estigui formada, en part, per persones discapacitades. “Estic fart dels vividors que només pensen en omplir-se la butxaca. I vull donar una oportunitat a la gent més desprotegida, com els discapacitats físics i intel·lectuals. Els vull donar l’oportunitat de treballar a la Federació Catalana de Futbol”. A més, ha insistit amb el fet que no necessita “cap sou per ser president. No el vull”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió