Dijous, 7 juliol 2022

Més de la meitat de la Masia és castellanoparlant

Vint-i-vuit joves futbolistes tenen arrels de la resta d'Espanya. L'accent andalús és el més escoltat a la residència Oriol Tort

|

El Barça, com Catalunya, sempre ha estat un exemple d’integració. La Masia Oriol Tort, la residència que ha fabricat els millors jugadors del món (Xavi, Iniesta, Messi…) sempre ha aglutinat nens i joves de diferents indrets del món, tant de dins com de fora de l’estat espanyol. La sanció de la FIFA va deixar-li clar al Barça que només podia fitxar nens de 16 anys en el cas de la Unió Europea i a partir de divuit si són d’altres indrets del món. Potser aquest fet ha produït un pèl menys de diversitat al laboratori de futbol blaugrana, però en cap cas el procés independentista.

El mitjà OK Diario publicava fa unes setmanes que la “deriva separatista” havia buidat La Masia de nens castellanoparlants. Assegura aquesta publicació que els pares de la resta d’Espanya “prefereixen portar els nens a equips de la resta d’Espanya” perquè a can Barça “l’idioma oficial és el català”. Però aquesta sentència cridanera topa frontalment amb la realitat: més de la meitat dels residents de la Masia tenen orígens a la resta d’Espanya i arrels castellanes.

Són quaranta-vuit els futbolistes que viuen a La Masia. En total hi ha setanta-sis esportistes que juguen a futbol, hoquei, bàsquet, handbol i futbol sala. Només en futbol, dels quaranta-vuit joves residents, hi ha vint-i-vuit amb orígens fora de Catalunya, com acrediten fonts del club blaugrana a La República Esportiva.

L’accent més escoltat és l’andalús (vuit futbolistes). Aragó (tres), Múrcia, València, Les Balears, el País Basc, Galícia o Navarra són altres dels territoris amb presència a l’edifici que porta el nom d’un home bo com l’Oriol Tort. De fet, els vint restants són juvenils catalans que hi viuen per cursar-hi el batxillerat en horaris de tarda i poder entrenar al matí.

A tall d’exemple: hi ha un futbolista en edat cadet amb un pare militar aragonès, el seu germà gran juga al Madrid i la família ha escollit que el fill petit s’instal·li a La Masia. O sense anar més lluny: el Barça acaba de fitxar Hugo Alba, de l’Elx, pel cadet.

No només hi ha futbolistes de la resta d’Espanya, també hi ha pares amb orígens a altres països, com és el cas d’Ilaix Moriba (Guinea Conakry), Xavi Simons (Holanda), Anwar (Etiopia/Galicia) o Bilal Achhiba (Marroc). Tot i això, la sanció FIFA i les normes restrictives d’aquest organisme fa que La Masia no sigui tan diversa com ho era abans però continua sent un exemple d’integració a Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió