Diumenge, 28 novembre 2021

Modric tanca la tapadora a Luxemburg que feia servir per evadir impostos

La societat instrumental creada per amagar els seus drets d'imatge va tancar el 2018 amb 1,3 milions de benefici

|

El futbolista Luka Modric va desviar a Luxemburg seus ingressos publicitaris i, després que Hisenda li obrís una inspecció, el setembre de 2018, el migcampista del Reial Madrid va arribar a un acord amb la Fiscalia acceptant una pena de vuit mesos de presó i una multa equivalent al 40% del que s’havia defraudat.

Ara, segons informa el Diario.es, el passat 20 de desembre el futbolista croat del Reial Madrid ha dissolt la societat instrumental Ivano SARL, amb seu a Luxemburg, que va utilitzar per defraudar la Hisenda espanyola desviant els seus drets d’imatge.

Al tancament de l’exercici 2018, a més d’uns beneficis d’1,3 milions, l’empresa tenia uns actius de 10,1 milions d’euros desglossats així: 3,6 milions corresponien a la valoració dels drets d’imatge de el futbolista; altres 2 milions a inversions financeres gestionades per HSBC Private Bank a Luxemburg; i altres 4 milions en efectiu en comptes bancaris.

Ivano SARL va començar el 20 de desembre de 2012, uns mesos després que Modric fitxés pel Reial Madrid, i, gestionada per la seva esposa, va servir per defraudar a l’Agència Tributària espanyola, aprofitant la baixa pressió fiscal luxemburguesa.

Hisenda va obrir, el gener de 2016, una inspecció a Modric per les seves declaracions d’IRPF dels exercicis 2012 a 2014, en observar que el futbolista no havia declarat guanys per drets d’imatge en aquests exercicis. L’Agència Tributària va acabar denunciant al croat per defraudar 290.990 euros l’any 2013 i 579.738 euros en l’exercici de 2014.

L’acord que va aconseguir amb la Fiscalia va consistir en el pagament d’una multa corresponent a el 40% de la quantitat defraudada, 348.291 euros. A més, el jugador va poder commutar la pena de presó per una multa equivalent a 250 euros diaris, el que va implicar una suma de 60.000 euros. Aquestes quantitats, al costat del milió d’euros que ja va pagar Modric al principi de procediment, fan un total de més d’1,4 milions d’euros pels dos delictes.

Hisenda també va imposar a l’esportista una sanció d’1,2 milions per no tributar els seus ingressos íntegrament a Espanya durant l’exercici de 2012, any en què va fitxar pel Reial Madrid procedent del Totthenham Hotspur (Anglaterra). Aquesta sanció, en canvi, va ser cursada per la via administrativa, ja que no comportava delicte.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,333SeguidorsSeguir

Opinió