Dimecres, 8 desembre 2021

Nova secció del Barça: El FC Barcelona Genuine

L'inici de la nova secció del club ha comptat amb Pqué i Putellas com a padrins

|

El FC Barcelona ha creat un equip format per persones amb diversitat funcional intel·lectual amb el que s’uneix a La Liga Genuine Santander. El nou equip ha estat una iniciativa de l’àrea d’Inclusió i Diversitat del Club amb el suport de la Masia i l’impuls de la Fundació Barça. La creació d’aquest equip ha estat un dels primers objectius en l’àmbit social de la nova directiva, essent una de les propostes del president Joan Laporta abans d’assolir el nou mandat.

Són vint jugadors i quatre jugadores sota un staff tècnic de sis persones amb àmplia experiència en la gestió d’equips de persones amb diversitat funcional. També hi ha un equip de persones voluntàries de suport. Aquest equip participarà a la propera edició de LaLiga Genuine Santander, una proposta pionera en l’àmbit mundial desenvolupada per la Fundació LaLiga, que es va posar en marxa la temporada 2017/18. Aquesta competició, que la temporada passada va comptar amb la participació de 36 equips, tots ells representants de clubs membres de La LFP, té com a objectiu avançar cap a la integració i la inclusió de persones amb altres capacitats en el món de l’esport.

Cal destacar el sistema de competició on es valoren els gols però també, i de manera molt especial, l’esportivitat, el joc net, el treball en equip, el respecte, la superació, i no només dels jugadors i jugadores, sinó també de l’staff tècnic i l’afició. Tant és així que es donen dos títols de lliga: un al campió esportiu i un altre al campió del joc net. Està previst que la competició LaLiga Genuine Santander 2021-2022 s’iniciï durant el mes de gener amb la celebració de la primera fase de la competició, que es reprèn aquesta temporada després d’haver estat aturada des del mes de març del 2020 degut a la pandèmia del Covid-19.

Laporta: “Avui és un dia molt especial”
L’acte de presentació del nou equip blaugrana ha comptat amb el president Laporta i, com a padrins, els jugadors professionals Gerard Piqué i Alèxia Putellas i també amb l’ambaixador de la Fundació Barça, Àlex Roca. Al president se’l veia emocionat: “Tenim un nou equip format per persones que han hagut de lluitar molt en la vida. Tots hem de prendre exemple. Són exemple de superació.”

Gerard Piqué s’ha mostrat molt feliç per l’acte: “Estic molt orgullós de ser ambaixador de la Fundació Barça Genuine. Demostrem una altra vegada que som més que un club i transmetem valors bàsics com la igualtat.” Alèxia Putellas ha recordat els seus inicis: “Gràcies per fer possible que tots tinguin la possibilitat de jugar al Barça. Em recordeu a mi quan vaig començar.”

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,332SeguidorsSeguir

Opinió