Dijous, 9 desembre 2021

Rebutjats al Regne Unit els respiradors fabricats per Red Bull i Renault

L'equip Mercedes de F1 fabrica 10.000 respiradors en 10 dies i publica els seus dissenys perquè siguin copiats

|

Set de les deu escuderies de Fórmula 1 que es troben sense competició s’han unit al ‘Project pitlane’, una iniciativa mitjançant la qual posen tota la seva tecnologia i capacitat d’enginyeria a l’servei de les necessitats de la sanitat per a crear material i equips per combatre el coronavirus.

L’equip Mercedes de Fórmula 1 fabrica 10.000 respiradors en 10 dies i publica els seus dissenys perquè siguin copiats i per la seva banda, Renault i Red Bull també es van posar mans a l’obra per a dissenyar uns respiradors de baix cost, sota el nom ‘BlueSky’, amb el qual pretenien ajudar a l’NHS, el servei de salut britànic. Els dissenys de el prototip van ser enviats a les autoritats, però s’ha considera que no compleixen els requisits i necessitats, pel que han estat rebutjats.

Segons explica ‘Autosport’, els treballadors de Red Bull i Renault han dedicat les últimes tres setmanes, amb jornades de fins a 18 hores per dia, a elaborar els primers respiradors sota aquests dissenys, que ara hauran de revisar i retocar si volen obtenir el vist bo abans que siguin enviats als diferents hospitals britànics que ho requereixin.

El problema, expliquen en la publicació, no és tant que els respiradors BlueSky no siguin útils, sinó que a hores d’ara de la pandèmia s’han quedat una mica desfasats en funció a les necessitats. El NHS inicialment havia donat per bo aquest ventilador, però l’avanç de l’COVID-19 requereix unes màquines més específiques i sofisticades. No es descarta que el projecte, en l’actual estadi de disseny, es pugui utilitzar més endavant.

Una de les grans avantatges que tenien aquests respiradors era el seu baix cost de producció, tant en termes monetaris com de materials.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,331SeguidorsSeguir

Opinió