Dijous, 7 juliol 2022

Sentència del cas Osasuna: presó per a 9 del 11 imputats

El procés ha estat llarg però la sentència ràpida

|

Finalment ja hi ha sentència sobre el cas de compra de partits, implicant diversos clubs, i gestat des d’Osasuna. Un cas en molts aspectes absurd perquè la fita que es perseguia d’evitar el descens del club navarrès no es va aconseguir. Es tracta de la primera sentència condemnatòria en el futbol estatal per a un cas així i a la República Esportiva ho hem anat seguint:
L’exgerent d’Osasuna reconeix que es van manipular diversos partits
L’exbètic Amaya diu que Osasuna no li va pagar la prima promesa per guanyar el Valladolid

Amb una poc habitual celeritat per a la justícia de l’estat, menys de dos mesos després de la fi del judici, dels onze acusats, nou han acabat amb penes de presó. Principalment hi ha l’exgerent d’Osasuna, Ángel Vizcay, l’home que va destapar la trama, però també l’expresident Miguel Archanco, els exdirectius Juan Antonio Pascual i Jesús Peralta, l’extresorer Sancho Bandrés, els agents immobiliaris Cristina Valencia i Albert Nolla.

Dels jugadors implicats, dos són condemnats, els exjugadors del Betis Antonio Amaya i Xavier Torres mentre que l’altre exbètic Jordi Figueras n’ha quedat absolt com tampoc no té pena l’exdirector de la Fundació Osasuna, Diego Maquirriain.

La sentència apunta que Archanco, Pascual i Peralta van acordar amb Vizcay un acord econòmic amb el Betis per tal que derrotés el Valladolid a la jornada 37 del curs 2013/14 i es deixés guanyar a Pamplona contra l’Osasuna a la 38. L’acord es va tancar en una reunió a l’Hotel Meliá Los Galgos de Madrid amb Amaya i Xavi Torres. El pagament acordat era de 650.000 euros però els jugadors bètics demanaven una xifra més alta i el pagament va quedar supeditat al resultat final de la Lliga, però, com hem indicat, l’objectiu de tot plegat, que Osasuna mantingués la categoria a Primera no es va assolir.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió