Dimecres, 8 desembre 2021

Uni Girona-Perfumerías, final avançada de la Copa de bàsquet

Les gironines s'han imposat (73-55) a Estudiantes i la retransmissió de TVE ha seguit la tònica parcial del recent Barça-Sevilla

|

La copa de bàsquet femenina ha començat a València amb el partit entre l’Uni Girona i l’Estudiantes femení. Malgrat ser les madrilenyes l’equip revelació de la lliga, havent assolit plaça per aquesta copa a vuit, les gironines no ha tingut problemes per esbandir el primer compromís, el de quarts de final, però ara els tocarà, en semifinals, el rival més dur en el que possiblement sigui la final anticipada, contra el Perfumerías Avenida de Salamanca.

De la retransmissió de Teledeporte, solament dir que ha estat esbiaixada des del primer al darrer minut amb els locutors cantant les excel·lències de les madrilenyes i menystenint la victòria de les catalanes. Justament les xarxes en van plenes de la retransmissió de Tele5 del Barça-Sevilla de copa d’aquest dimecres denunciant un indissimulat partidisme dels comentaristes. A vegades és molt subtil però la parcialitat va degotant i impregnant tota la transmissió. No ens podem acostumar a aquesta manera de fer, cal denunciar-ho. Si ha sigut aixó en el primer partit de l’UNI, contra el Salamanca, serà corregit i augmentat. La crònica de la pàgina de RTVE està en la mateixa línia, de com les madrilenyes “han venut cara la seva pell” i lamentant les baixes per Covid, Leslie Knight i Jana Raman, sense les quals “s’han vist obligades a afrontar el partit”.

Més que de la victòria catalana, la crònica va repetint que l’Estudiantes és “la revelació de la lliga” i que “retornaven a la Copa 16 anys després”. El text només destaca els moments en els quals les madrilenyes s’han acostat una mica en el marcador i lamenta que les estel·lars aparicions de les jugadores estudiantils, Gretter, Carter i els punts de Sofia da Silva “no han estat suficients” per aturar “el rodet gironí” sobre el qual solament diuen que “la copa és un torneig que mai no ha guanyat, malgrat haver estat finalista en quatre ocasions.” Cap cita a cap jugadora gironina i solament no se n’han pogut estar d’esmentar el bon partit de Maria Araújo amb 16 punts i 8 rebots, no oblidant-se de citar que és de Vigo.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,333SeguidorsSeguir

Opinió