Setmanari digtal i esportiu

Dimarts, 28 de març del 2023

Acord entre la Lliga i la RFEF per ajudar la resta d’esports federats, olímpics i paralímpics

S'hi dedicaran una part dels recursos que generen els drets audiovisuals del futbol

|

- Publicitat -

La tradicional batalla entre Luís Rubiales i Javier Tebas ha entrat en un alto el foc. Reunits a la seu del Consell Superior de l’Esport, han emès una nota oficial que, a més de supeditar-se a l’autorització sanitària per tornar als entrenaments, ambdues parts es comprometen a dedicar part “dels recursos que generen els drets audiovisuals del futbol a un rescat a la resta d’esports federats, olímpics i paralímpics”.

A més, ambdues parts es comprometen a crear un fons de contingència de 10 milions d’euros per ajudar els esportistes més vulnerables, però aquest acord haurà de passar en el futur pel Consell de Ministres atès que requereix modificar el Reial Decret de Venda Centralitzada de 30 d’abril de 2015.

Publicitat

Modificació que demanaria incrementar el percentatge que actualment rep tant la RFEF com el mateix CSD de diners del futbol professional. Actualment és un 1% el que percep la Federació Espanyola de Futbol, ​​com a contribució solidària al futbol. Quantitat que és el govern qui ho reglamenta atenent a les “finalitats i criteris de repartiment d’aquestes quantitats entre les federacions d’àmbit territorial en funció del nombre de llicències”. Un percentatge que, segons ha pogut saber SPORT; es podria incrementar en un 1% més respecte a l’actual.

I després hi ha l’increment del percentatge que l’esmentada llei destina al CSD i que actualment representa el 0,5% de la quantitat global. Increment, que segons ha sabut aquest diari, superarà l’1%. Si partim de 1200 milions els que percep la Lliga pels drets de televisió, això suposaria més d’1,2 milions d’euros destinats per al Consell Superior d’Esports.

Quantitats que ara mateix el CSD destina a ajudar les entitats que participen en la Primera divisió de futbol femení, Segona B per finançar el pagament de les quotes empresarials corresponents a la contractació dels esportistes i entrenadors en el Règim de la Seguretat Social així com als esportistes i entrenadors per finançar el pagament de les quotes d’entrenador. Com també per ajudar les associacions o sindicats de futbolistes, àrbitres i entrenadors físics i finalment per al pagament dels deutes a l’Agència Tributària i a la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,271SeguidorsSeguir