Setmanari digtal i esportiu

Divendres, 24 de març del 2023

El Barça està de sort a San Mamés (0-1) amb dues decisions del VAR

Sense el videoarbitratge, en lloc del 0-1, el resultat hauria estat 1-0

|

- Publicitat -

El futbol tecnològic del segle XXI és diferent. Dues accions del VAR han capgirat el resultat de l’Athlétic Club-Barça, de manera justa, però, sens dubte, en el segle XX aquest partit hauria acabat amb victòria local. En directe, ningú no ha discutit les decisions de l’àrbitre de camp: anul·lar el gol de Barça (que ha acabat donant els tres punts) i donar validesa al de l’Athlétic club (que hauria suposat l’empat). Com diem, però, el VAR ha canviat per dues vegades la decisió de Gil Manzano, primer donant per bo el gol blaugrana i després tirant enrere el dels bascos. En aquesta segona ocasió l’àrbitre de camp ha hagut d’anar-ho a veure que no s’acabava de creure el que li deien els seus col·legues.

Les dues accions han vingut a les acaballes de les dues parts, dues meitats de partit ben diferents. La primera ha estat ràpida, força elèctrica i amb poques, però perilloses, ocasions per dues bandes. Bon futbol per ambdós equips i solament faltava el gol. Quan semblava que no caldria afegir res o com a màxim un minut, arriba el gol blaugrana. Raphinha, a l’extrem, es veu sol i mou els braços demanant la pilota. Busquets el veu, li fa arribar i el brasiler, que havia amagat l’arrancada un parell de vegades remata a gol… però Gil Manzano l’anul·la per un suposat fora de joc. Ningú no es queixa i el que el VAR mostra és que qui està mal col·locat és en Ferran Torres que no intervé en la jugada. Raphinha, per contra, no estava fora de joc, havia aguantat bé per no caure-hi i, després d’un minut de suspens, el gol es dona per vàlid.

Publicitat

La segona part és ben diferent. El Barça agafa el to contemporitzador, aquell que juga amb foc i, de moment, l’Athlétic no embogeix. El Barça contemplatiu i una mica imprecís fa que en Xavi, que havia aplaudit els seus al llarg de la primera part, comença a escridassar-los. De mica en mica, els bascos van posant-hi més ganes, però, a l’inrevés que la primera, el perill rarament apareix. Xavi fa el conegut canvi de modificar l’estructura de l’equip, retira un davanter, Ferran, per reforçar el mig camp amb en Kessié, i no es nota perquè aleshores sí que arriba el perill basc amb en Ter Stegen tornant a ser el salvadormiraculós en diverses ocasions.

Rondava l’accident i l’accident arriba en el minut 86: Iñaki Williams guanya tots els defensors catalans per velocitat i xuta sobre la sortida de Ter Stegen. El gol se celebra i, de nou, ningú no es queixa. L’àrbitre escolta el que el VAR li diu i resulta que la pèrdua de pilota de de Jong, que propicia el brillant contraatac basc, és degut al fet que Muniain toca la pilota amb el braç. Així que el VAR envia l’àrbitre a veure la pantalla i li fa anul·lar el gol. Seguint amb la tesi que tot va a l’inrevés que a la primera part, hi ha set minuts d’afegit, que han acabat sent 8, dins dels quals, l’accident ha tornat a rondar, especialment en una triple ocasió en la qual, increïblement, el gol basc no ha arribat. Avui la sort i la tecnologia s’han aliat amb el Barça i vaig a obrir el paraigua del xàfec que caurà de terra endins, dels amics de qui ha de passar per caixa diumenge vinent.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,270SeguidorsSeguir