Dilluns, 23 maig 2022

Artadi: “El COI expressa que l’anomalia és Espanya i no Kosovo”

La portaveu del Govern demana al govern espanyol que respecti la carta olímpica i permeti la participació dels esportistes kosovars en competicions dins el territori estatal

|

El Govern català no veu normal que l’Estat espanyol veti els esportistes kosovars, encara que no hagi reconegut encara la independència del país balcànic des de la seva proclamació, l’any 2008. L’endemà que el sotsdirector general del Comitè Olímpic Internacional, Pere Miró, proposés una mena de boicot per evitar l’organització d’esdeveniments esportius a Espanya mentre no reconegui Kosovo, ara és Catalunya qui demana a Madrid un pas endavant.

Elsa Artadi ha estat contundent, aquest dimarts, en la roda de premsa posterior a la reunió ordinària del Govern, en la qual ha requerit al govern espanyol la pràctica d’un exercici: respectar la Carta Olímpica. “Emplacem el govern espanyol a respectar la Carta Olímpica. Per decisions polítiques decideixen no reconèixer Kosovo, a diferència de la gran majoria de països del món, però ha de seguir treballant pel reconeixement d’aquests esportistes i no posar en perill les competicions esportives”, ha expressat.

La portaveu del Govern ha recodat, a més, que és precisament el COI, en l’entrevista publicada dilluns a Miró, qui “expressa que l’anomalia és Espanya i no Kosovo, perquè Espanya és l’únic país que no ha resolt la situació dels esportistes de Kosovo. Amb la resta de països estan trobant les maneres”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió