Setmanari digtal i esportiu

Dimecres, 29 de març del 2023

El COI assegura que Toquio 20 se celebrarà encara que no hi hagi vacuna per al coronavirus

Surt al pas dels responsables mèdics japonesos que han dit que serà "extremadament difícil" celebrar-los si no es troba una vacuna "efectiva"

|

- Publicitat -

Semblava que l’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio al 2021 resolia el conflicte sanitari però, des del Japó, veus molt autoritzades ho posen en dubte: El president de l’Associació Mèdica del Japó, Yoshitake Yokhura, ha reconegut que seria “extremadament difícil” celebrar-los si no es troba una vacuna “efectiva”, mentre que Yoshiro Mori, cap del comitè organitzador dels Jocs, ha dubtat que es puguin celebrar si el 2021 no s’ha controlat la pandèmia.

La resposta del COI no s’ha fet esperar assegurant que tenir una vacuna per al coronavirus seria “genial”, però que Tòquio 2021 “no dependrà d’això”. “Respectem aquesta opinió”, però l’Organització Mundial de la Salut (OMS) “ens diu que continuem amb el pla de cara a aquesta data i és el que fem, i això no depèn d’una vacuna”, ha expressat John Coates, membre del COI, a l’agència de notícies australiana AP.

Publicitat

El president del la comissió de coordinació dels Jocs ha apuntat que tenir una vacuna seria “genial”, però que això no canviarà res. “Seguirem, com ha de ser, les indicacions de l’OMS i les autoritats sanitàries japoneses perquè la salut i el benestar dels atletes i participants és la prioritat número u”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,271SeguidorsSeguir