Dilluns, 16 Setembre 2019

El Fiscal altera el judici contra Rosell amb una actuació que la defensa qualifica de “focs artificials”

La Fiscalia de l'Audiència Nacional presenta un document que considera una prova fefaent d'una investigació judicial contra Ricardo Teixeira al Brasil, però els advocats de Rosell i del mateix Teixeira neguen que el procediment sigui cap instrucció penal

|

Sessió curiosa, la viscuda aquest dimarts a l’Audiència Nacional en relació al judici contra Sandro Rosell per blanqueig de capitals i pertinença a una organització criminal pel presumpte pagament de comissions a l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira, i pel qual s’està jutjant l’exmàxim mandatari del Barça des del 25 de febrer passat. Ahir dilluns es va reprendre un judici que va quedar aturat durant una setmana després dels interrogatoris dels acusats -Rosell, Besolí, Pineda, Ohannessian, Colomer i Ramos- i de la declaració dels Guàrdies Civils i Policies Nacionals que van formar part de la investigació. Aquesta setmana és el torn dels testimonis de la defensa.

L’advocat de Ricardo Teixeira ha estat el primer i el més destacat en declarar. Michel Assef, que ha explicat que l’expresident de la CBF està “molt delicat de salut” a causa d’un transplantament de ronyó, ha negat en reiterades ocasions que el seu representat tingui oberta cap causa al Brasil pels delictes que s’estan jutjant a l’Audiència Nacional. Ni tan sols una investigació. “No hi ha absolutament cap procediment penal contra Ricardo Teixeira al Brasil. Mai ha estat condemnat per res relacionat amb el cobrament de comissions i, de fet, no hi ha ni una denúncia de la Fiscalia contra el senyor Teixeira”, ha reiterat.

Publicitat    

En referència a la comissió del Senat brasiler relativa a la corrupció en el futbol, Assef ha expressat la sorpresa per l’emissió del vot particular de l’exjugador del Barça Romário, ara senador al seu país. L’exgolejador culer “va enviar un informe propi, un document elaborat per ell que no va ser ni tan sols votat pel Senat. El va fer posterior al relatori oficial de la CPI i el va enviar a diversos llocs. El Senat Federal va dir que aquell document era només una opinió de Romário”, ha dit insistint en la inexistència d’una investigació del Ministeri Públic Federal (la fiscalia) oberta arran d’aquesta documentació.

Aquí és on el judici ha patit un gir inesperat de guió. El fiscal José Javier Polo, no satisfet amb la declaració d’Assef, ha demanat l’exposició d’un document relatiu a una investigació de la Fiscalia brasilera contra Teixeira i l’interrogatori a portada tancada del seu advocat, en tractar-se d’un procediment teòricament secret que el públic general no podia conèixer. Una petició per la qual la defensa de Rosell s’ha posat les mans al cap i per la qual n’ha demanat la nul·litat, mostrant-se altament tranquil·la durant el recés previ a la deliberació del tribunal.

Ni Pau Molins, ni Andrés Maluenda, amb els quals ha pogut conversar aquest diari, han donat major importància als “focs artificials” llançats pel fiscal, tot i que finalment la magistrada Concepción Espejel ha acabat acceptant la incorporació dels documents rebutjant, però, l’interrogatori a porta tancada. “Això fins i tot ens tranquil·litza”, ha expressat José María Fusté Fabra -advocat de Pineda-, mentre que Ismael Oliver -defensa de Pedro Ramos- ha estat més contundent. “La performance del fiscal no ha estat malament. No és ni una contrapericial, és un nyap”, ha exposat. Un cop aportats els documents del Brasil, l’advocat de Teixeira ha insistit: “Un Procediment d’Investigació Criminal (PIC) no és una instrucció, només és una investigació interna de la Fiscalia. Repeteixo, ratifico i asseguro que no hi ha cap procediment judicial contra Ricardo Teixeira.”

La venda de BSM

L’ex-executiu de la multinacional IMG Jefferson Slack, de la qual Rosell va explicar haver rebut una oferta per vendre la seva empresa Bonus Sports Marketing, ha confirmat la versió de l’expresident de Barça i ha admès haver presentat una oferta de 6 milions d’euros per la compra de la societat especialitzada màrqueting en nom d’Ian Todd, el seu superior. “Va ser una aproximació, no era una oferta vinculant perquè no havíem fet cap due dilligence, ha exposat, manifestant que finalment Rosell va decidir vendre l’empresa a una altra companyia. També ha confirmat la mateixa intenció de negociar la compra de BSM el vicepresident d’Octagon, Joan Cuscó. “Mai vam parlar de cap quantitat concreta”, ha dit.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,830M'agradaAgradda
2,322SeguidorsSeguir

Més llegits