Dimarts, 21 setembre 2021

El futbol femení de primera categoria és proclamat professional

José Manuel Franco, secretari d'estat per a l'Esport, ho ha anunciat al Congreso i l'auditori ha reaccionat sense l'entusiasme que hauria calgut

|

Ben segur els èxits del FC Barcelona femení han acabat de decidir els dirigents esportius a fer el pas de fa temps demanat d’anar enfilant la igualtat en l’esport. En seu parlamentària, al Congreso, i amb la boca petita, malgrat volgués donar-li una certa solemnitat, José Manuel Franco, president del Consell Superior d’Esports (CSD), ha posat data, el 15 de juny, al moment en el qual el CSD catalogarà la màxima categoria del futbol femení com a futbol professional. Els presents que ha sentit l’anunci tampoc no és que ho hagi celebrat massa: hi ha hagut com una remor i un intent tímid d’aplaudiment, quan el que s’hauria escaigut era una forta ovació amb tothom dempeus. Les proclames formals han d’anar acompanyades de convenciment i, si a la final de copa de la reina no hi apareix ni la reina ni els màxims responsables federatius, queda clar que, proclames a part, falta molt de camí.

Serà la primera categoria d’un esport femení que tindrà aquesta consideració i aquest canvi de catalogació implicarà variacions a diferents nivells i la creació d’una associació que organitzi la competició, que negociï la venda dels drets audiovisuals i que treballi amb la Federació Espanyola els diferents aspectes de la competició. El CSD tutelarà durant els tres primers anys la competició.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,339SeguidorsSeguir

Opinió