Dimecres, 29 setembre 2021

El govern central autoritza que el públic torni als estadis en Comunitats Autònomes en ‘Fase 1’

Ara mateix són el País Valencià i les Illes i ben aviat Galícia

|

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha confirmat aquest dimecres que el públic tornarà als estadis de futbol de LaLiga per a les jornades restants de la present temporada en aquelles Comunitats Autònomes que es trobin en la ‘Fase 1’ de la pandèmia: en aquests moments, la Comunitat Valenciana i Balears.

Els estadis podran acollir el 30% del seu aforament sempre que no superin els 5.000 espectadors, segons ha informat el ministre Rodríguez Uribes en roda de premsa; i els espectadors hauran de guardar un protocol marcat pel control d’entrada i sortida –que es farà de manera escalonada–, la distància de seguretat en les quatre direccions (1,5 metres) i sempre que sigui públic local per evitar desplaçaments.

“Compareixem per explicar una decisió que hem pres en aquests dies després d’escoltar els representants de LaLiga, del món del futbol, els representants de l’ACB de bàsquet. Volia traslladar-los que -en efecte- tornarem a tenir públic a LaLiga i a l’ACB. Ho farem seguint els criteris que hem anat seguint des que es va originar la pandèmia basats en la prudència, el bon sentit i guiats pels criteris sanitaris”, ha indicar Uribes davant els mitjans.

“Tornarà el públic i ho farà en aquells territoris en fase 1 de la pandèmia, on la situació sanitària és millor. És una dada que combina la voluntat de voler que hi hagi públic amb el criteri sanitari que és fonamental”, ha afegit Rodríguez Uribes, que també ha deixat entreveure que Galícia podria ser la tercera Comunitat Autònoma beneficiada per les seves dades d’incidència més recents.

A més, el ministre de Cultura i Esport també ha explicat que serà cada club qui gestioni l’accés dels seus socis pel mètode que consideri més oportú i ha confirmat que els següents partits d’aquest cap de setmana ja podrien tenir presència en les graderies d’aficionats: València-Eibar, Vila-real-Sevilla, a Primera Divisió, i Castelló-Ponferradina i Lugo-Mirandés a Segona.

De cara al cap de setmana del 22-23 de maig, es jugarien amb públic l’Elx-Athletic, el Llevant-Cadis i el Celta-Betis, una mesura que -tal com ha explicat Uribes- no desnivella la competició pel fet de permetre que uns equips tinguin aficions i uns altres no. “Han acceptat les noves regles del joc i aquesta és la garantia. Això em va dir LaLiga, que estaven tots d’acord”, ha afegit.

A més, Uribes ha recordat que quan es va iniciar la desescalada, el Govern sempre va advocar per “mantenir la Lliga i l’ACB”, quelcom que “no van fer altres països” com França, per exemple, i que durant aquesta temporada “almenys” s’han pogut seguir els partits per televisió “sense perjudici dels drets audiovisuals”.

D’altra banda, el ministre ha dit que la Liga Endesa de bàsquet també comptarà amb el seu protocol de tornada als pavellons de cara al ‘playoff’ pel títol de final de temporada. En aquest cas compten amb “una mica més de temps” abans d’anunciar-ho de forma oficial.

DARIAS: “NO ES PODRÀ MENJAR, NI FUMAR”
Per la seva banda, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha comparegut al costat de Rodríguez Uribes per matisar algunes qüestions relacionades amb la tornada del públic als estadis. “Si volem mantenir el virus a ratlla hem de guardar 1,5 metres en totes les direccions, establir una sectorització a l’estadi i que les entrades i sortides es facin de forma escalonada”, ha indicat.

A més, la ministra ha recalcat que “no es podrà menjar, ni beure –excepte l’aigua que repartiran als estadis per evitar la mobilitat de les persones– ni tampoc fumar. Serà exigible una mascareta FFP2 sense vàlvula per establir la màxima seguretat entre les persones i es prendrà la temperatura a l’entrada”, ha afegit.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,340SeguidorsSeguir

Opinió